Spot: de gezelschapshond, maar dan anders

Spot

Als je denkt dat Atlas eng is, kijk dan eens naar de robothonden van dezelfde robotmaker genaamd Spot en SpotMIni. De ‘hond’ kan zelf lopen en deuren openen. Spot slaagt er ook in om alle bekende bewegingen nauwkeurig na te bootsen en kan zowel voor- als achteruit lopen.

Spot, de vierpootrobot

Spot is een vierpootrobot, ontworpen voor gebruik binnen en buiten. Het is de voedingsbodem geweest voor een nieuwe benadering van dynamische robotbesturing die echte autonomie binnen handbereik brengt.

Spot wordt elektrisch aangedreven en hydraulisch bediend. Hij detecteert zijn ruige terreinomgeving door gebruik te maken van LIDAR en stereovisie in combinatie met een reeks sensoren aan boord om het evenwicht te bewaren en over ruw terrein te bewegen. Hij draagt een laadvermogen van 23 kg en werkt gedurende 45 minuten op een batterijlading.

SpotMini

SpotMini is een kleine vierpootrobot die comfortabel in een kantoor of thuis past. Hij weegt 25 kg (30 kg als je de arm meeweegt). SpotMini is volledig elektrisch en kan ongeveer 90 minuten op een lading functioneren, afhankelijk van wat het doet. SpotMini is de stilste robot die Boston Dynamics heeft gebouwd.

SpotMini heeft alle mobiliteit van zijn grotere broer Spot, terwijl hij de mogelijkheid toevoegt om voorwerpen op te pakken en te hanteren met behulp van zijn 5 graden vrije arm en versterkte waarnemingssensoren. De sensor suite bevat stereocamera’s, dieptecamera’s, een IMU en positie/kracht sensoren in de ledematen. Deze sensoren helpen bij het navigeren en mobiele hantering.

Gezeldschapshond, maar dan een beetje anders

In de steeds veranderende wereld, waar de technologie zich met een enorme snelheid ontwikkelt, is het jezelf bijna voor te stellen dat deze honden over een tijd de hulphonden en gezeldschapshonden kunnen gaan vervangen. Of ziet de robot er daar niet knuffelig genoeg voor uit?