RoboCup Junior 2018

robocup junior 2018

RoboCup Junior is de robotica- en programmeer-wedstrijd van Nederland, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van PO en VO leerlingen. Jongere mensen t/m 19 jaar mogen meedoen met de RoboCup Junior. Jaarlijks wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd op het terrein van de TU Delft.

Let op, de deadline om teams in te schrijven is op 1 maart!

Wedstrijd categorie├źn

Er zijn er 3 categorie├źn:

  • Dansen, een interactieve voorstelling waarbij de robots de hoofdrol in spelen.
  • Redden, een race wedstrijd waarbij een vat met zuur uit een moeras moet worden gehaald.
  • Voetbal, een wedstrijd waarbij twee teams tegen elkaar voetballen.

Bij al deze wedstrijden mag de robot niet bestuurd worden, dus dit betekent dat je de robot zelf moet laten nadenken!

Dansen

Bij On Stage is het belangrijk om het publiek te amuseren. Daarbij moet minimaal gebruik worden gemaakt van 1 robot. De show moet minimaal 1 minuut, maximaal 3 minuten duren. Het veld is 6 bij 4 meter en er zit een rand van 3 cm zwarte tape rondom dit vlak. De robot dient hier binnen te blijven gedurende de hele show. Robots moeten een centraal onderdeel van de show zijn.

Rescue

De deelnemer moet met een robot van maximaal 220 mm diameter, 220 mm hoogte een parcours afrijden. Hierbij mag men gebruik maken van afsnij-wegen (aangegeven in geel). De robot moet de lijn volgen (dus niet een voor geprogrammeerd rondje rijden). Hierna moet de robot een container (metalen blikje) uit het gele veld verwijderen.

Voetbal

Junior Soccer is dit jaar de enige variant van voetbal die wordt gespeeld. Het wordt gespeeld op hetzelfde veld als afgelopen jaren, met de uitbreiding van een muur rondom het veld.

RoboCup Junior 2018 in Delft

Dit jaar zal de RoboCup Junior 2018 op 7 April in het Science Center, Delft plaatsvinden. Ga naar www.robocupjunior.nl voor meer informatie en om in te schrijven. Let op, de deadline om teams in te schrijven is op 1 maart!