Stages en vacatures

opleiding Artificial Intelligence, stages en vacatures

Wij hebben met regelmaat stages en vacatures beschikbaar.

Wij geloven in een toekomst waarin robots een rol gaan spelen in ons leven. Niet in plaats van mensen, maar samen met mensen. Vanuit deze visie gaan we op pad om mensen en organisaties kennis te laten maken met robots.

Wil jij daar deel van uit maken, kijk dan welke stages en vacatures wij bieden.

Wij hebben helaas op dit moment geen stages en vacatures beschikbaar.

Wij vragen u vriendelijk om geen open sollicitaties te sturen. Er zijn zo enorm veel gedreven en geïnspireerde mensen die graag bij ons zouden willen werken, dat we er een dagtaak aan hebben om al deze e-mails te beantwoorden.


Ervaringen stagiaires

Robot-AI Programmeur stage, Polytech Sorbonne student

De stage-opdracht

In de zomer van 2018, van 1 juli tot 31 augustus, heb ik stage gelopen bij RobotXperience. Het doel van de stage was om een slimme assistent te integreren in een Pepper/NAO robot. Het bedrijf wilde dus een robot hebben die in staat was om met mensen te communiceren zonder de hulp van de mens. Ik integreerde met succes Google Cloud voor de spraakherkenning, IBM Watson Assistant voor de interactie met de gebruiker en Wolfram|Alpha om de robot algemene kennis te geven. Het resulteerde in een robot die op een zeer aanpasbare manier met de gebruiker praat.

Over de organisatie

Omdat RobotXperience een klein bedrijf is van minder dan 20 mensen, leer je iedereen kennen. De sfeer is zeer ontspannen maar ook zeer stimulerend. Inderdaad, wanneer je vragen hebt, kun je deze stellen aan iemand van het bedrijf die je zijn mening zal geven op basis van zijn enorme ervaring met het werken met robots.

Ondersteuning

Ik werkte voornamelijk in autonomie vanwege enkele zeer technische aspecten van mijn stageopdracht, maar als ik vragen had over robotica in het algemeen, over wat mensen van robotica vinden, over de manier waarop mensen met de robot omgaan wanneer ze de kans krijgen of zelfs over hoe ze sociale vaardigheden kunnen verbeteren, zoals hoe ze een presentatie kunnen doen.

Belangrijkste leerpunten

Ik heb veel geleerd van deze stage. Technisch gezien leerde ik hoe ik met het robot-besturingssysteem moest omgaan, hoe ik software van derden kon integreren in een NAO/Pepper-robot, hoe ik ten volle gebruik kon maken van bestaande Python-bibliotheken om het beste gedrag van de robot te verbeteren en te produceren. Vanuit een ander gezichtspunt had ik de kans om te zien hoe een bedrijf ideeën verzamelt, die ideeën deelt met partners en die ideeën uiteindelijk in beweging zet door unieke ervaringen voor hun klanten te creëren.


Robot Programmeur stage, Werktuigbouwkunde, Haagse Hogeschool Delft

De stage opdracht

Van 13 november 2018 tot en met 2 februari 2018 heb ik stage mogen lopen bij RobotXperience. Ik heb de robot Pepper mogen programmeren. Dit werd gedaan aan de hand van projecten die binnen kwamen, hiernaast mocht ik ook zelf mijn eigen ideeën realiseren.Wat ik miste in mijn studie Werktuigbouwkunde is het combineren van werktuigbouwkunde met de zorg. Dat heb ik wel gevonden bij RobotXperience, door goede begeleiding en een breed werkveld heb ik het erg naar mijn zin gehad. Na twee jaar werktuigbouwkunde gestudeerd te hebben met weinig betrekking tot de zorg was het heel erg interessant om dit nu wel 3 maanden lang te doen bij RobotXperience.

Over de organisatie

RobotXperience is een bedrijf waarin er erg flexibel wordt gewerkt. De sfeer op kantoor is erg gezellig, iedereen gaat leuk met elkaar om en het voelt alsof je een familiebedrijf binnen komt. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt en is iedereen bereid om elkaar te helpen om zo een beter eindresultaat te kunnen bereiken.

De ondersteuning

Gedurende mijn stageperiode heb ik erg goede begeleiding gehad van iedereen bij RobotXperience, van Elbert in het bijzonder. Hij heeft mij goed laten zien hoe ik het gemakkelijkst de robot kan programmeren en hoe ik de robot kan laten doen wat ik wil. Daarnaast heb ik zelf ook aan projecten gewerkt om Pepper meer mogelijkheden te geven, voor bij de events. Gedurende mijn stage heb ik meegewerkt aan meerdere projecten, na een paar weken werd ik eindverantwoordelijk voor mijn eigen programmeerwerk. Gedurende mijn gehele stageperiode kreeg ik goede begeleiding ook als ik zelf eindverantwoordelijk was kon ik altijd nog terecht bij de werknemers van RobotXperience als ik vragen had.

Belangrijkste leerpunten

Wat mij erg zal bijblijven na de stageperiode is dat technologie veel verder is dan we denken en dat er veel meer bereikt kan worden met technologie later.Tijdens mijn stage bij RobotXperience heb ik vaardigheden opgedaan om eindverantwoordelijk te zijn voor mijn uitgevoerde werkzaamheden, ik heb geleerd om te werken met het programma Choregraphe en om meer credit te nemen voor wat ik zelfontworpen/gemaakt heb.


Stage software Programma robots, ICT, Windesheim

Beste Tom en RobotXperience,

Ik wil namens het team jullie nogmaals bedanken voor de afgelopen vier/vijf maanden die wij mochten werken bij RobotXperience. We hebben allemaal handige tips gekregen voor het presenteren en met plezier bij RobotXperience gewerkt. We hebben het naar ons zin gehad bij het bedrijf. Verder stuur ik met deze email de documentatie van onze code die wij hebben gemaakt om het project af te sluiten. Het team zelf staat open om nog terug te komen als het op de cloud staat om zo nog te leren waar wij nou vastliepen.

Nogmaals bedankt voor de leuke ervaring en Xperience!

Met vriendelijke groet,

Quentin Jong A Tai en team


Mens machine interactie, Academie Artemis

De stage opdracht

Mijn stage bij RobotXperience begon in september 2017 en eindigde 4 maanden later in december. In deze periode heb ik onderzoek gedaan naar de vraag: ‘In hoeverre kunnen robots in de toekomst onze vriend worden?’. Dit onderzoek is een deel van mijn opleiding Allround Styling aan Academie Artemis te Amsterdam. Mijn opleiding houdt namelijk ook in dat je kijkt naar trends en een voorspelling maakt van hoe deze zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Tijdens mijn stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en heb ik op events ook mogen ervaren hoe mensen reageren op robots. Naast mijn onderzoek heb ik het Social Media gedeelte op me genomen en verschillende taken uitgevoerd op het gebied van vormgeving, zoals het ontwerpen van banners.

Over de organisatie

Bij RobotXperience werd ik warm ontvangen, het is een klein maar een zeer gepassioneerd en vooral hecht team. Op maandag was meestal iedereen aanwezig om met elkaar te vergaderen en projecten door te nemen. Er werd ruim de tijd genomen om alles door te spreken en iedereen zijn mening telde, ook die van mij. Dit zorgde ervoor dat ik me echt een onderdeel van het team heb gevoeld. De sfeer op kantoor was altijd erg ontspannen, iedereen was wel druk met zijn eigen taken, maar was altijd in staat om elkaar te helpen waar dat nodig was.

De ondersteuning

Tijdens mijn stageperiode werd er veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke opdracht. Mijn begeleidster Anita van der Hoek besprak regelmatig met mij de voortgang van het onderzoek. Ook de vele gesprekken met Tom Ederveen hebben veel informatie opgeleverd. Tom en Anita zijn altijd kritisch geweest over hetgeen wat ik onderzocht en dat heeft mij enorm gemotiveerd om mezelf nog meer in het onderwerp te verdiepen en ook kritisch naar mijn eigen onderzoek te kijken. Dankzij hun hulp heb ik mijn onderzoek succesvol kunnen afronden.

Belangrijkste leerpunten

Door mijn stageperiode is mijn beeld over robotica enorm veranderd. Ik was niet op de hoogte van wat er mogelijk was op het gebied van technologie en dan met name robots. Nu, vier maanden later, ben ik er meer van bewust wat er op technologisch vlak speelt en hoe we dit zouden kunnen toepassen in ons leven. Het team heeft me doen beseffen dat technologie ook een positieve invloed kan hebben op onze maatschappij. Ik ben van mening dat veel meer mensen zouden moeten weten wat voor voordelen technologie met zich meebrengt.


International Lifestyle Studies , Fontys Hogeschool

De stage opdracht

Voor mijn opleiding International Lifestyle Studies zocht ik een innovatief bedrijf om mijn afstudeeronderzoek bij te mogen doen. Het liefst wilde ik onderzoek doen en een concept ontwerpen voor de gezondheidssector. Via een vacature die ik zag op Facebook kwam ik terecht bij Robotzorg. Hier kon ik beide richtingen (innovatie en zorg) perfect in kwijt. Trendonderzoek is naast concept ontwerpen ook een belangrijk onderdeel van mijn opleiding. Ook dit kwam terug bij RobotXperience. Dit was erg fijn, omdat ik ook op dit gebied veel mee heb gekregen en inspiratie heb kunnen op doen voor mijn afstudeeronderzoek.

Over de organisatie

Het is een kleine organisatie en iedereen zit in dezelfde ruimte. Hierdoor is het makkelijk om vragen te stellen. Iedereen is behulpzaam en denkt met je mee. Ik was er iedere maandag en dinsdag. Op maandag wordt er met iedereen vergadert, waar ik ook bij mocht zijn.

De ondersteuning

Voor mijn onderzoek heb ik een creatieve sessie georganiseerd waar Tom, Anita en Saskia aan hebben deelgenomen. Tom en Anita hebben mij begeleid. Als ik vragen had of stukken van mijn analyses af had namen ze de tijd om hiernaar te kijken. Ze zijn kritisch, maar wel terecht. Zoals ik al eerder had beschreven is iedereen behulpzaam. Ook Helma heeft mij een aantal keer geholpen door het geven van haar mening en advies. Ik kom zelf uit Brabant en was nog nooit in Almere geweest. Helma raadde me iedere maandag aan waar ik die avond echt lekker kon gaan eten.

Belangrijkste leerpunten

Technologie in de zorg is een veel besproken onderwerp. Niet iedereen ziet er de positieve kanten van in en zijn bang dat hun baan wordt overgenomen. Na de afgelopen maanden bij RobotXperience heb ik mijn eigen mening kunnen vormen over technologie en zie ik in dat met name in de zorgsector innovatie steeds belangrijker gaat worden. Ik raad iedere organisatie aan om een workshop bij te wonen van RobotXperience / Robotzorg, waardoor ze in zien dat technologie echt een bijdrage kan leveren.


Zorgmanagement, Hogeschool Utrecht

De stage opdracht

In de periode van 6 februari 2017 t/m 16 juni 2017 heb ik stage mogen lopen bij RobotZorg, onderdeel van RobotXperience. Ik heb een onderzoek verricht naar waar technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven binnen de sector thuiszorg. Gedurende de stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en haar toegevoegde waarde, de sector thuiszorg en de problematiek binnen deze sector. Daarnaast heb ik nevenactiviteiten verricht zoals het schrijven van een artikel en het ondersteunen van een demonstratie.

Over de organisatie

Bij RobotXperience is er sprake van flexwerken, wat ik persoonlijk erg fijn vind. De sfeer op kantoor was altijd ontspannen. Er werd hard gewerkt maar er was ook aandacht voor elkaar. Het enthousiasme voor het vak werd hier gedeeld.

De ondersteuning

Er werd voldoende ruimte gegeven voor mijn eigen ontwikkeling waardoor ik leerde zelfstandig een adviesrapport te schrijven. Wekelijks had ik een voortgangsgesprek met mijn begeleider Tom Ederveen. Tom wist mij de juiste vragen te stellen waardoor ik extra gemotiveerd raakte in het onderwerp. Met de juiste feedback wist ik het resultaat tot een mooi einde te brengen. De ondersteuning heb ik als erg prettig ervaren.

Belangrijkste leerpunten

Het achterhalen van de ‘why’ vraag is iets dat ik mee heb genomen in mijn verdere opleiding. Waarom je iets doet is de belangrijkste vraag die je voorafgaand aan een onderzoek of opdracht dient te beantwoorden. Vanuit daar kan je verder werken. Ook de manier van vragen stellen neem ik mee gedurende mijn opleiding. Op een speelse en prikkelende manier het antwoord verkijgen op je vraag is erg leuk en effectief. En tot slot heb ik nog steeds baat bij de manier waarop ik heb geleerd een document op te stellen. Ik zie mijn stage bij RobotZorg als leerzaam en inspirerend.