IPAL onderwijsrobot

consultancy IPALcoach onderwijsrobot

Toepassingen IPAL onderwijsrobot

In met name het basisonderwijs is de IPAL robot goed inzetbaar als leermiddel. Hij ziet er vriendelijk uit, kan spreken en gesproken taal verstaan. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat er interactie met de IPAL onderwijsrobot mogelijk is en de inzetbaarheid divers is. Bij veel voorkomende vraagstukken kan hij ondersteuning bieden. Zoals differentiatie, motivatie of directe feedback. Zo zijn er leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben of juist extra uitgedaagd willen worden. Deze onderwijsrobot is een interactief leermiddel dat zich kan aanpassen aan specifieke (leer-)behoeften van leerlingen.

Denkbare toepassingen voor de robot zijn overhoren, instructie geven of reflecteren. De IPAL onderwijsrobot werkt het best 1 op 1 of in kleine groepjes en is niet bedoeld om taken van een docent over te nemen. Hij ondersteunt de docent, waardoor deze kan inspelen op specifieke (leer-)behoeftes van leerlingen. Op die manier draagt hij bij aan differentiatie in de klas en talentontwikkeling.

IPAL is inzetbaar als leermiddel of als coach. Maar ook bij autisme of concentratieproblemen en als leerobject.

​Specificaties

De IPAL onderwijsrobot is 103 cm hoog en weegt 12,5 kg. IPAL heeft 6 microfoons, 5 in het hoofd en 1 in de borst, om het geluid te lokaliseren. De batterij bevindt zich in het onderste deel van de robot, zodat omvallen bijna onmogelijk is. De robot kan op afstand bediend worden met telepresence.

  • Alle standaard Android apps kunnen draaien op het 6 inch display.
  • Content Editor om content en activiteiten voor IPAL te creëren langs een tijdlijn.
  • SDK voor verdere ontwikkelingen

De aanschaf van de IPAL sociale robot start vanaf 3900 euro.