AlphaMini voor programmeerlessen

AlphaMini voor programmeerlessen

Het curriculum van AlphaMini voor programmeerlessen is ontwikkeld in samenwerking met docenten op dit gebied. Het is getest en geoptimaliseerd om AI-robotonderwijs te bieden. Studenten kunnen tijdens het proces ook werken aan teamwork, projectmanagement, probleemoplossing en communicatievaardigheden.

AlphaMini is een volledig programmeerbare robot. Gebaseerd op de onderwijsbenadering “Leren + maken”, stelt het AlphaMini-platform studenten in staat om AI robottechnologieën en -vaardigheden te leren en oefenen.

Ucode

UCode is gebaseerd op Scratch-programmering en ondersteunt zowel software- als hardwareprogrammering. Gebruikers kunnen de robot programmeren door blokken te verslepen. Dit in plaats van gebruik te maken van een toetsenbord. UCode kan niet alleen interessante spelletjes en animaties maken, maar het ook de fysieke robots van UBTECH programmeren. Het grote voordeel is dat je eerst kan programmeren op een avatar en daarna het resultaat pas naar de robot stuurt. Op die manier heb je geen grote aantallen robots nodig voor in de klas.

Zorgrobot Maatje

Binnen de zorg staat de AlphaMini bekend als de zorgrobot Maatje. Het leren programmeren van en met deze robot kan daardoor voor verschillende opleidingen en/of vervolgopleidingen interessant zijn. Van basisschool tot WO kan er gewerkt worden met deze robot. Waar je op de basisschool de basis leert, kan er op het WO naar meer complexere oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen worden gezocht.

Unieke voordelen

  • De robot werkt op 4G
  • De robot gebruikt de camera om objecten te herkennen, wat je ook kunt gebruiken tijdens het programmeren
  • Er bestaat al lesmateriaal voor deze robot
  • In de Ucode werk je met een avatar om alles te testen voordat je het op de daadwerkelijke robot programmeert
  • Hij kan onderdeel uitmaken van JIMU
  • Er is een Ukit voor te bestellen (daarmee kan je bijvoorbeeld een windmolen besturen via AlphaMini