Het grote robot kennisspel – Speel het nu!

RobotOnderwijs bestaat 1 jaar - Het grote robot kennisspel

Het grote robot kennisspel is hét online bordspel om alles te leren over robots.

Het grote robot kennisspel is het leukste met 2 tot 4 spelers of, wanneer je het bijvoorbeeld in de klas wil spelen, met 2 tot 4 teams.

Wanneer je op de knop hieronder klikt kom je op de startpagina van het spel. Hier selecteer je eerst met hoeveel spelers/teams je wil gaan spelen. Eventueel laat je de spelers met behulp van de dobbelsteen bepalen wie er mag starten. Voer de namen van de spelers/teams in in de volgorde dat zij gaan spelen. Je kan voor elke speler een ander robotje kiezen als pionnetje.

Selecteer welk spelniveau je wil spelen. Makkelijk is 100% multiple choice, medium en moeilijk zijn een afwisseling van multiple choice en open vragen.

Klik op start en het spel begint!

Let op, omdat het spel in de basis is ontwikkeld om in de klas gespeeld te worden, is het nu nog niet mogelijk om het spel op een mobile device te spelen

startpagina spel het grote robot kennisspel

Het spelbord en spelverloop

Wanneer het spel start staan alle robot pionnetjes op het vakje ‘Start’, linksboven in. De naam van de eerste speler die aan de beurt is staat rechts bovenin.

Klik op de dobbelsteen om deze te ‘werpen’. Het robotje verplaatst zich het aantal ogen van de worp verder en er komt een vraag in beeld.

De vragen komen willekeurig uit een database, dit betekent dat je het spel zo vaak kan spelen als je wilt zonder elke keer dezelfde vragen te krijgen. En als je een échte robot kenner bent geworden dan kan je het moeilijke niveau proberen!

Open vraag

Bij een open vraag zal je zelf het antwoord moeten bedenken. Wanneer jij of jouw team het antwoord heeft bedacht spreek je deze uit of schrijf je deze op. Daarna klik je op ‘toon juiste antwoord’. 

Meerkeuze vraag/multiple choice vraag

Bij een meerkeuze vraag staan er vier mogelijke goede antwoorden. Wanneer jij of jouw team het juiste antwoord heeft bedacht spreek je deze uit of schrijf je deze op. Daarna klik je op ‘toon juiste antwoord’. 

Antwoord

Na het klikken op ‘toon juiste antwoord’ zie je het juiste antwoord op de vraag. Hadden jullie het antwoord goed dan kan je op ‘Ja’ klikken, anders klik je op ‘Nee’.

Vervolgens zie je het spelbord weer. Jouw robotje staat op het vakje waar je net de vraag van hebt beantwoord en rechts bovenin beeld staat de speler die nu aan de beurt is. Had jij/jouw team het antwoord goed dan mogen jullie nog een keer, anders is de volgende speler aan de beurt.

Winnaar van het grote robot kennisspel

Wanneer je op het laatste vakje staat krijg je een vraag. Is deze goed, dan heb je gewonnen. Is deze fout, dan gaat het spel gewoon verder. Wanneer je weer aan de beurt bent krijg je opnieuw een vraag. 

De speler/het team dat als eerste vakje 64 ‘Finish’ bereikt heeft en de vraag goed beantwoordt heeft gewonnen!