Zorgrobot Maatje voor keuzevak zorgtechnologie

Robot voor het keuzevak zorgtechnologie, Zorgrobot Maatje voor keuzevak zorgtechnologie

Zorgrobot Maatje ondersteunt mensen met dementie of een licht verstandelijke beperking. Hij fungeert als therapeutisch hulpmiddel in bijvoorbeeld jeugdzorg en fysiotherapie. Van een melding om medicijnen in te nemen, tot het doen van een dansje of een kort gesprek, deze robot heeft veel mogelijkheden. Om studenten klaar te stomen voor de praktijk is zorgrobot Maatje voor keuzevak zorgtechnologie ideaal om te integreren in het curriculum.

Zorgrobot Maatje voor keuzevak zorgtechnologie

De leerlingen die nu een zorgopleiding volgen, gaan in een arbeidsmarkt komen waar kennis over technologie een enorme voorsprong kan betekenen. Omdat je als opleiding moeilijk alle vormen van technologie kan aanschaffen is het belangrijk om te kijken naar een methode die veel overlap heeft met andere bestaande technologische oplossingen.

Symbiotisch onderwijs

Veel scholen kiezen voor technische vaardigheden, omdat het gemakkelijk is om op te pakken. Maar het bouwen en programmeren is slechts de laatste 5% van het technologische ontwikkelingsproces. Het is de uitvoering. Er is veel denken, problemen oplossen, ontwerpen en testen voor nodig voordat het bouwen en programmeren daadwerkelijk kan beginnen. Maar ook het traject na het daadwerkelijk bouwen en programmeren wordt gemakkelijk vergeten. Het is daarom belangrijk dat leerlingen al op school ervaring opdoen in het werken met de beschikbare technologie├źn.

Zorgrobot Maatje is een ‘AlphaMini’ robot.