Atlas V2 kan freerunnen

Atlas V2

Een paar jaar geleden, toen Boston Dynamics een nieuwe generatie Atlas-robot onthulde, was hij in staat om door het bos te slenteren, te balancerend op één been en een backflip te doen. Indrukwekkend, maar niet voldoende. De laatste keer dat we de humanoïde robot zagen, was het gelukt om zijn loopvaardigheden te perfectioneren en het lukte om over boomstammen te springen, ook al was het een onhandig gezicht. Nu is daar Atlas V2.

Atlas V2

Maar wat Boston Dynamics betreft houdt het hier niet op, het lijkt erop dat ze een nieuwe “parcours”-truc op hun naam hebben staan! In een onlangs uitgebrachte korte video van het bedrijf kunnen we zien dat de tweevoetige humanoïde robot ‘Atlas V2’ over dozen springt en zich gemakkelijk naar de boven verplaatst. De robot bootst menselijke bewegingen nauwkeurig na om zijn lichaam gedurende het hele traject in balans te brengen en te houden om zo alle hindernissen te nemen.

Manouvreren is een klein kunstje

Atlas heeft voldoende verwerkingscapaciteit gekregen om zijn ledematen en romp te manoeuvreren om zijn lichaam in balans te brengen. In de video zie je hoe hij zich verplaatst en doodeenvoudig hindernissen weet te nemen. De robot heeft ook de mogelijkheid om de omgeving te scannen en zodoende objecten en obstakels te ontwijken.