Opruimrobots CEATEC 2018

Opruimrobots CEATEC

Tijdens Ceatec 2018 in Japan heeft Preferred Networks (PFN) een robot gepresenteerd en gedemonstreerd die kan opruimen. Door een ingebouwde camera herkennen deze opruimrobots voorwerpen en weten ze waar deze op te ruimen.

Opruimrobots

PFN ontwikkelt technologie om een samenleving te creëren waarin robots onze dagelijkse activiteiten actief kunnen ondersteunen. Anders dan in gecontroleerde en gereguleerde omgevingen zoals fabrieken, moeten robots in huis flexibel reageren op dynamische en complexe situaties en op een natuurlijke manier communiceren met mensen. Een van de voorbeelden die zij presenteren zijn de opruimrobots, welke volgens ons ook prima in te zetten zijn op kinderdagverblijven en kleuterklassen wellicht.

Ceatec 2018 

Tijdens Ceatec 2018 in Japan zal PFN het nieuwe robotsysteem demonstreren met behulp van HSR’s (Human Support Robots), ontwikkeld door Toyota Motor Corporation, en hun vermogen om een rommelige ruimte netjes en opgeruimd te houden. Dit is moeilijk te bereiken met conventionele technologieën op basis van objectherkenning en robotbesturing. De op deep-learning gebaseerde robots kunnen diverse verspreide huishoudelijke artikelen zoals kleding, speelgoed en kantoorbenodigdheden herkennen, vastpakken en op de daarvoor bestemde locaties plaatsen. In de demonstratie laat PFN ook zien dat deze opruimrobots intuïtief kunnen worden aangestuurd door middel van verbale en gebareninstructies.

Semi-Grand Prix

Het volledig autonoom opruimrobotsysteem is bekroond met de Semi-Grand Prix in de categorie Industrie/Markt tijdens de CEATEC Award 2018, die innovatieve technologieën, producten en diensten uit een groot aantal tentoonstellingen op CEATEC JAPAN 2018 erkent.

Daarnaast zal PFN President en CEO Toru Nishikawa op de openingsdag van de CEATEC beurs een keynote speech houden met de titel “Robots for Everyone”. Naast de introductie van de vooruitzichten voor toekomstige technologieën zal hij uitleggen hoe PFN geavanceerde technologieën van machine learning, deep learning en robotica toepast om problemen in de echte wereld op te lossen.

Bron: Preferred Networks