Recensie Cognitoys Dino Robot

Recensie Cognitoys Dino Robot

Op het eerste gezicht zou je de CogniToys Dino robot kunnen afwijzen als een leuke, plastic dinosaurus voor peuters, maar dit slimme speelgoed is eigenlijk bedoeld voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Het is in staat om een gesprek te voeren, grappen en verhalen te vertellen en vragen van nieuwsgierige jongeren te beantwoorden.

De Cognitoys Dino robot cloud-gekoppeld via Wi-Fi en gebruikt IBM Watson als de onderliggende hersenen, met een kindvriendelijke motor op de top. 

Aan de slag

Om aan de slag te gaan met Cognitoys Dino moet je het paneel aan de onderzijde losdraaien en de vier AA-batterijen, die in de doos zitten, plaatsen. Instellen is eenvoudig met de gratis CogniToys app, beschikbaar voor Android of iOS. Sluit Dino aan op je Wi-Fi-netwerk, voer de naam, leeftijd en geslacht van je kind in en je bent klaar.

De dino heeft een aan/uit-schakelaar aan de onderkant en biedt drie volume-instellingen. Zijn mond licht op om verschillende dingen aan te geven: het wordt groen als hij klaar is om te spelen, het wordt blauw als hij praat; het knippert geel als hij aan het denken is, en zo verder.

Wanneer de Cognitoys dino naar je toe kijkt zit de speaker in zijn linker neusgat en de microfoon in zijn rechter neusgat. Als je wilt dat hij luistert, houd je de grote knop op zijn buik ingedrukt. Het is een beetje zoals Amazon Echo, behalve dat de inhoud speciaal voor kinderen is geformuleerd.

Cognitoys Dino robot

Ondanks dat de Cognitoys Dino robot enkel Engels verstaat en spreekt is het een intelligent stukje speelgoed. Hij kan verhalen vertellen, liedjes zingen en spelletjes spelen. De dino kan helpen met rekenen, grapjes vertellen en (omdat hij verbonden is met internet) bijna alle vragen beantwoorden. Het is wel belangrijk dat er duidelijk gesproken wordt, dus enige kennis van de Engelse taal is wel noodzakelijk.

Cognitoys Dino robot kopen