Tech College Amersfoort van start met Robotica

Tech-College-Amersfoort-Robotica

Twaalf studenten van het Tech College in Amersfoort beginnen in oktober met Robotica. Speciaal voor dit traject is een robot aangeschaft, waarvoor de studenten zelf een programma ontwerpen. “Dit traject biedt studenten een unieke kans om te werken met industriële robots én in contact te komen met bedrijven

Excellentieprogramma’s

Het traject Robotica is een van de 21 excellentieprogramma’s van ROC Midden Nederland. Robotica is bedoeld voor studenten Middenkader Engineering Mechatronica, die extra uitdaging willen. Om deel te kunnen nemen moeten studenten solliciteren en zelf met ideeën komen om de robot te programmeren.

Type robot

De aangeschafte robot is van het type ABB IRB120. Deze kleine robot is gemaakt voor het assembleren van o.a. telefoons. De functionaliteit van de robot is hetzelfde als die van grote robots in fabrieken en daardoor het perfecte proefmodel.
Robotleverancier ABB schenkt bij het onderwijspakket 100 licenties van de programmeersoftware “Robotstudio”, waarmee studenten vanuit de cloud de robot kunnen aansturen.

Bron : metaalmagazine.nl – studenten-tech-college-amersfoort-start-robotica