3de editie CodeUur Drechtsteden

3de editie CodeUur

In de wereld om ons heen worden steeds meer machines en apparaten ‘SMART’. Of het nou gaat om je koelkast, knuffel, nietmachine of agenda, alles is digitaal, verbonden en geautomatiseerd.Door leerlingen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met de mogelijkheden van robotica en coderen inspireren je hen tot het ontdekken van de mogelijkheden die technologie biedt. 

Dinsdag 27 november 2018 was de spetterende start van de 3de editie CodeUur Drechtsteden in de Duurzaamheidsfabriek.

Robotisering

De afgelopen twee jaar zijn studenten gezamenlijk de scholen ingetrokken om lessen te verzorgen rondom coderen en computational thinking. Ondertussen worden deze lessen steeds vaker door de docenten zelf verzorgd. Voor de derde editie is daarom gekozen voor een geheel nieuwe vorm waarin de nadruk komt te liggen op robotisering.

De studenten teams worden samengesteld uit de opleidingen applicatieontwikkeling en pedagogisch-medewerker van het DaVinci College. Gewapend met educatieve robots gaan groepen studenten tien weken lang de Drechtsteden in om lessen te geven op scholen. Kinderen en docenten in de Drechtsteden maken zo kennis met robotica en programmeren.

Afgelopen dinsdag is het startsein gegeven. 60 ICT studenten van het DaVinci college zijn begonnen zich in het thema te verdiepen. In workshops passeerden technieken de revue zoals 3D printen en Augmented Reality maar werd ook uitgelegd hoe je lesgeeft aan basisschoolleerlingen. In de volgende sessies voegen de studenten pedagogiek zich toe aan de groep en gaan ze gezamenlijk dieper in op de materie.

3de editie CodeUur Drechtsteden

Op deze dinsdag was er ook speciaal voor de leraren die graag zelf aan de slag willen met codeer workshops, of nog wel wat tips kunnen gebruiken, een inspiratiebijeenkomst georganiseerd. Het programma was opgebouwd aan de hand van lesbrieven waarbij je codeer lessen kan geven zonder afhankelijk te zijn van ‘dure’ lesmaterialen. Deze microtraining was de eerste van een  serie inspiratiebijeenkomsten rondom technologie in het onderwijs.

CodeUur Drechtsteden sluit aan bij Hour of Code. ‘Hour of Code’ vindt jaarlijks plaats tijdens de Computer Science Education Week. In 2018 is dat van 3 tot 9 december.

Bron: Dordrecht.net