Experimenteren met kunstmatige intelligentie doe je op school

Experimenteren met kunstmatige intelligentie

Door het introduceren van kleine gecontroleerde experimenten en deze steeds verder bij te schaven, wen je vroegtijdig aan technologie die over 15 jaar gemeengoed is. Aldus het advies van The Future Society NL. Volgens hen is school dé plek om te experimenteren met kunstmatige intelligentie.

Met dit advies denkt The Future Society NL te voorkomen dat we straks worden ‘overvallen’ door de zich razendsnel ontwikkelende technologie.

Waarom onderwijs als experimenteerveld?

De driehoek van ouder, kind en leerkracht staat in het teken van ontwikkeling. Je bereidt de volgende generatie optimaal voor op de relevante toekomst. Daarnaast is de maatschappelijke acceptatie op school gemakkelijker dan op andere plekken in de samenleving.

Experimenteren met kunstmatige intelligentie

De kanttekening van The Future Society NL is dat de experimenten ‘boven de partijen’ dienen te staan en een zo breed mogelijk draagvlak verdienen. ‘Het moet geen politieke lading krijgen, waardoor het na verkiezingen weer in een la verdwijnt.’

The Future Society NL

De Future Society NL wil een gids zijn. Een groep nauwkeurig geselecteerde, inspirerende experts uit diverse hoeken van de (Nederlandse) samenleving die in interactieve sessies praten over de rol die technologie in ons leven speelt; nu, maar vooral in de (nabije) toekomst.

Bron: The Future Society NL