Anki overgenomen door Digital Dream Labs – Cozmo en Vector komen terug!

Cozmo en Vector komen terug!

Cozmo en Vector komen terug! Digital Dream Labs, een tech startup gevestigd in Pittsburgh, heeft de overname van het bedrijf Anki succesvol afgerond. Het is een bedrijf in de markt met STEAM-producten zoals Puzzlets en spelletjes voor kinderen.

Op 30 april 2019 schreven wij nog het treurige nieuws dat Anki failliet was gegaan. Dit zou het einde betekenen voor de robotjes Cozmo en Vector. Maar nu hebben we veel positiever nieuws. Het bedrijf Digital Dream Labs heeft het bedrijf Anki overgenomen. Dit betekent dat we binnenkort misschien toch weer updates en ontwikkelingen voor ons huisdier van de toekomst kunnen verwachten.

De acquisitielijst bevat alle “virtuele” activa van Anki, patenten (inclusief blauwdrukken), handelsmerken, data, sociale media en domeinen. Volgens Hilco Streambank, die de verkoop heeft behandeld, omvat de verkoop van de octrooiportefeuille onder andere de volgende activa:

  • 11 gepubliceerde octrooiaanvragen
  • 39 lopende octrooiaanvragen
  • 73 afgegeven modellenoctrooien
  • Handelsmerken voor Anki, Cozmo, Vector, Anki Overdrive en productlijnen in ontwikkeling
  • Anki.com-domeinnaam

Het volledige document is hier in te zien

Cozmo en Vector komen terug!

Dit is groot nieuws en we wilden dat jullie het allemaal als eerste wisten. Het is nu officieel, Digital Dream Labs bezit alles van Anki! We hebben deze activa verworven als hoogste bieder op een veiling.

De CEO van het bedrijf, Jacob Hanchar, schreef over plannen om Cozmo, Overdrive en mogelijk Vector opnieuw te lanceren. Hanchar zei: Cozmo was de belangrijkste reden dat we ge├»nteresseerd waren in Anki. Het zal perfect passen bij onze PlayTray. Nu hebben we onze eigen robot! We gaan dat deel van het platform eerst lanceren.”