FLL Belgisch Limburg een groot succes

FLL Belgisch Limburg, First lego league in Limburg succesvol

Op 29 november 2013 vond de FLL Belgisch Limburg voor het eerst plaats. Liefst 560 kinderen waren drie maanden lang enthousiast bezig geweest met het bouwen en programmeren van hun robot. Een professionele jury beoordeelde de teams en keek daarbij naar de meeste innovatieve robot, de beste robot en het beste teamwork. 

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Elke jaar is er weer een nieuwe uitdaging waar scholen met robots mee aan de slag gaan. Bij de First LEGO League draait het om teamwork, innovatie, robottechniek en uitdaging. Jongeren van 9 tot en met 14 jaar gaan met hun team de strijd aan. Dit doen ze met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde LEGO-robots, binnen het thema van dat jaar.

FLL Belgisch Limburg voor het eerst

De wedstrijd werd voor het eerst in Limburg georganiseerd. De provincie heeft behoefte aan technisch talent. ‘Daarom is het belangrijk dat kinderen vroeg met techniek in aanraking komen, zodat hun enthousiasme al op jonge leeftijd gewekt wordt. Met goed technisch personeel kunnen we maatschappelijke uitdagingen aan zoals goede zorg, voldoende voedsel, nieuwe brandstof en mobiliteit. Met het oplossen van de First Lego League Challenge worden kinderen uitgedaagd om met creatieve en innovatie oplossingen te komen.’

Bron: nieuwsblad.be