Techniek- en programmeercursussen

Technika 10 Keistad

Technika 10 Keistad is een vrijwilligstersclub in Amersfoort die al sinds 2006 in Amersfoort techniek- en programmeercursussen organiseert voor meisjes.

Datum:

vrijdag 14 september 2018, 19:00 tot vrijdag 12 april 2019, 20:15

Locatie:

Hooglandseweg-Noord 55 Het Element Amersfoort

Metaalbewerking

Vanaf groep 6. Leer verschillende technieken uit de metaalbewerking kennen, aan de hand van een werkstuk dat je tijdens deze cursus maakt. Leer veilig omgaan met gereedschappen en maak werkstukken als een pennenstandaard, een mobielhouder of sieraden.

Houtbewerking

Vanaf groep 6 Leer stap voor stap de kneepjes van het vak van houtbewerker. Leer omgaan met allerlei gereedschappen, timmeren, zagen en boren. Maak een werkstuk als een tafeltje, vogelhuisje, kistje met geheime sluiting of iets geheel nieuws.

Bewegende constructies

Vanaf groep 6 Klinkt misschien moeilijk, maar de cursus Girltec constructie is dat niet. Met wielen, assen en scharnieren maak je technische constructies die kunnen bewegen. Wat te denken van dansende meiden met snaarwielaandrijving, een voertuig op ballonnenenergie of een fabelvogel met krukas?

Elektriciteit 

Vanaf groep 7 Elektriciteit is overal om ons heen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Leer het op de cursus iGirl elektriciteit. Maak zelf bijvoorbeeld een bureaulamp, een radio of haal een pc uit elkaar.

Maak een app voor je mobiel

Vanaf groep 8. Bedenk en maak zelf een app voor je Android smartphone.

Maak je eigen robot

Vanaf groep 7 Wat voor robot zou jij willen maken? Maak zelf een robot van Lego Mindstorms en leer hoe je de robot kunt programmeren, zodat hij reageert zoals jij wil.

3D Printen

Vanaf groep 7. Op deze cursus leer je stap voor stap een eigen 3D ontwerp te maken. Als je ontwerp dan af is, uploaden we het ontwerp naar een 3D-print webshop. De les erna kun je dan zien of het goed geworden is.

Maak een virtual reality app

Vanaf groep 6. In deze cursus leer je zelf virtual reality apps te maken voor tablet, ipad, computer of VR bril. Een 3D wereld waar je rond kunt wandelen, en bijvoorbeeld een spel speelt.

Scratch

Vanaf groep 5 Maak helemaal zelf een animatie, game of een ander programma met Scratch.

Maak je eigen website

Vanaf groep 7 Leer tijdens deze cursus stap voor stap om zelf een website te maken. Als de website klaar is, kun je hem online zetten.

Sinds 2013 organiseren we ook cursussen voor jongens onder de naam iTechBoys. De meeste cursussen bij iTechBoys zitten al vol, maar er is nog wel ruimte bij de cursus Mindstorms. Interesse? Kijk dan op hun website