De 3 leukste robots voor kinderen

De 3 leukste robots voor kinderen
De 3 leukste robots voor kinderen

Veel scholen, en ouders, vragen ons naar robots voor kinderen. Om zelf te bouwen, om te programmeren, om welke reden dan ook. Dit zijn volgens ons de 3 leukste robots voor kinderen.

3e plaats: Lego Mindstorms EV3

LEGO Mindstorms EV3

Op de derde plaatst staat de Lego Mindstorms EV3 set. Zelf bouwen en programmeren, met eindeloos veel mogelijkheden. Maar niet vriendelijk voor de portemonnee.

Op het moment van schrijven koop je hem voor € 589,99 bij Bol.com

Programmeren doe je op verschillende niveaus. Gemakkelijk met drag-and-drop in de app, of meer geavanceerd vanaf de PC. Lego geeft aan dat deze set geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar.

2e plaats: Clementoni Coding Lab – Mind Designer

Clementoni Coding Lab – Mind Designer

Zeker een aanrader voor kinderen is de Clementoni Coding Lab – Mind Designer. Zeer betaalbaar, zelf programmeren en lang speelplezier.

Op het moment van schrijven koop je hem voor € 49,99 bij Bol.com

Clementoni heeft verschillende sets. Maar deze is misschien toch wel de leukste. Het was zelfs genomineerd als speelgoed van het jaar in 2018. De Mind Designer is op verschillende manieren te besturen: met je stem, met de Mind Designer App en handmatig. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

1e plaats: Photon

Photon robot

Op de eerste plaats van de 3 leukste robots voor kinderen staat Photon! Nog redelijk betaalbaar, zeer veelzijdig en erg leerzaam.

Op het moment van schrijven koop je hem voor € 199,00 bij het bedrijf B-Bot.nl.

Door de 3 verschillende apps die bij de robot horen kan je op jouw eigen manier kennis maken met programmeren. In spelvorm met de app Photon Robot, gelijk programmeren met Photon Coding en educatief met Photon Edu. Deze robot is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Maar vergis je niet, deze robot is alles behalve kinderachtig.