Robocup 2024

Robocup 2024

De Technische Universiteit Eindhoven zal opnieuw gastheer zijn voor RoboCup 2024, het meest opwindende evenement in de wereld van autonome robots! Van 17 tot en met 21 juli 2024 kun je genieten van een week vol fascinerende ontdekkingen over hoe robots onze wereld transformeren en de toekomst vormgeven.

RoboCup heeft als doel de ontwikkeling van betaalbare en betrouwbare robottechnologie te versnellen, ten behoeve van onze vergrijzende samenleving. Na legendarische edities in Nagoya, Sydney en Bangkok, is het nu de beurt aan Eindhoven om de schijnwerpers te richten op de nieuwste ontwikkelingen in robotica. Zo’n 2500 deelnemers uit 40 landen zullen strijden in vier opwindende leagues: RoboCupSoccer, RoboCupRescue, RoboCup@Home, RoboCup Junior en RoboCupIndustrial.

RoboCupSoccer belooft een overvloed aan robotvoetbal sensaties, met ‘humanoids’ en tafelhoge voetbalrobots die het veld betreden in adembenemende competities. Het doel is om tegen 2050 menselijke wereldkampioenen te verslaan, en deze inspanningen worden mogelijk gemaakt door gedeelde kennis en samenwerking tussen deelnemende onderzoekers.

Naast de competities biedt RoboCup boeiende robotworkshops en -demonstraties voor jong en oud. Maak kennis met knuffelrobotjes voor de kleinsten, geniet van muzikale en onderzoeksrobots, en ontdek de nieuwste ontwikkelingen in Nederlandse robotica.

Betreed de unieke wereld van RoboCup 2024 en ontdek de onbegrensde mogelijkheden van autonome technologie. Mis dit onvergetelijke evenement vol innovatie, opwinding en ontdekking niet! Grijp nu je kans om deel uit te maken van deze opkomende revolutie en laat je inspireren door de grenzeloze mogelijkheden van technologie!

Meer informatie vind je op de website van RoboCup