Bee-Bot voor de kleuters De Wieken

Bee-Bot voor de kleuters de Wieken

Op de enige basisschool van het dorp Ten Post is er nu een Bee-Bot voor de kleuters. 

De dorpsschool in Ten Post werkt met een train-de-trainer-principe. Dit betekent dat een van de leerkrachten voor een aantal dagdelen uitgeroosterd is om onderwijsinnovatie handen en voeten te geven binnen het team.

Bee-Bot voor de kleuters

Bee-Bot is een kindvriendelijke onderwijsrobot in de vorm van een bij, waarmee kinderen op spelenderwijs leren programmeren. Kinderen kunnen Bee-Bot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s krijgen. Bijvoorbeeld: twee stappen vooruit, een keer naar rechts en dan weer een stap vooruit. Bee-Bot kan tot 40 stappen onthouden. Hierdoor zijn uiteenlopende opdrachten uit te voeren. 

Opdrachten met Bee-Bot dragen bij aan oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen maken een plan, testen, evalueren en wijzigen het programma indien dat nodig is.

Kansrijke Groningers

De Wieken doet mee mee aan Kansrijke Groningers, een gezamenlijk project van 7 onderwijsorganisaties gericht op de verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. 

Bron: Groninger Gezinsbode