Nederlandse deelname First Robotics Competition

FRC First Robotcs Competition

First Robotics Competition, FRC, is een robotcompetitie voor studenten. Het laat jongeren op een uitdagende en creatieve wijze kennis maken met wetenschap, techniek en robotica. In 2013 doet er voor het eerst een Nederlands team mee aan deze prestigieuze competitie. Leerlingen van De Varendonck, Fontys en ROC Eindhoven maken deel uit van het eerste team ‘Rembrandts’.  

First Robotics Competition

De ‘First Robotics Competition’ is een internationale robotica-wedstrijd op middelbare scholen. Elk jaar werken teams van middelbare scholieren, coaches en mentoren gedurende een periode van zes weken om robots te bouwen. Deze moeten in staat zijn om deel te nemen aan het spel van dat jaar met een gewicht tot 125 pond. Er wordt met zelfgebouwde robots gespeeld op een speelveld ter grootte van een fiks volleybalveld. Tijdens de wedstrijd mogen alleen studenten en scholieren van 16 tot en met 18 jaar het veld betreden en de robot besturen. Naast de competitie op het veld kunnen de teams en teamleden ook prijzen winnen voor bijvoorbeeld ondernemerschap en creativiteit.

Bron

Update 29-04-2019

Nederlandse studenten winnen voor het eerst First Robotics-wereldkampioenschap. 

Team Rembrandts uit Eindhoven heeft met hun robot Andromeda de FRC voor het eerst gewonnen. Tijdens de finale wisten zij hun tegenstanders nipt te verslaan.