Robomind, hoe leer ik een robot programmeren

Robomind voortgezet onderwijs

RoboMind biedt een simpele educatieve programmeeromgeving. Deze maakt het mogelijk zelf een robot te programmeren. Er zijn verschillende niveaus waarop je kunt leren programmeren. De kracht van RoboMind zit in de eenvoud van de leeromgeving.

Computational Thinking ligt aan de basis van vele toepassingen in de moderne samenleving. Het is de drijvende kracht achter automatisering en techniek die helpt om met oplossingen te komen voor maatschappelijke problemen. Van zorg en landbouw tot logistiek en industrie. Deze essentiële kennis voor de 21ste eeuw zou daarom net zo belangrijk zou moeten worden in het onderwijs als wiskunde en taal. Computational Thinking leert je logisch en gestructureerd denken, zodat je een machine voor je kunt laten werken.

Robomind is voor ieder niveau

RoboMind is bedoeld als eerste kennismaking met programmeren van robots zonder dat er voorkennis vereist is. Het is zeer goed toepasbaar als zelfstandige en klassikale lesmethode. Omdat er zeer uiteenlopende opdrachten kunnen worden gemaakt is de moeilijkheidsgraad naar wens aan te passen. Zo kan het primair onderwijs zich met name richten op het schrijven van commando’s om de robot door zijn omgeving te laten navigeren, het voorgezet onderwijs om programmeerstructuren verder te behandelen en beroepsonderwijs en universiteiten om automaten en sturing van machines te simuleren.

Voortgezet onderwijs

RoboMind is ideaal om projectmatig de basis van logica, informatica en robotica te introduceren. Onderwerpen en ontwikkelomgeving kunnen worden aangepast zodat deze aansluiten bij maatschappelijk relevante thema’s. Met RoboMind kunnen leerlingen zelf ontdekken hoe Google zelfsturende voertuigen maakt of hoe robots zelf thuis stofzuigen.

Nieuw in RoboMind

Inmiddels is RoboMind 4.3 beschikbaar. Deze versie zit vol met verbeteringen en interessante uitbreidingen. De belangrijkste is misschien wel de export functie naar de Lego Mindstorms NXT robot. Ook kan je programma’s makkelijker schrijven in de verbeterde tekstverwerker. Daarnaast zijn er op de website nieuwe voorbeeld projecten voor scholieren te vinden. Download de gratis programmeerlessen!