WK robotvoetbal 2013 in Eindhoven

WK robotvoetbal 2013, Wereldkampioen-robotvoetbal in Nederland

Wanneer je van technologie en voetbal houdt is de Robocup een evenement wat je zeker niet mag missen. Dankzij het feit dat de TU Eindhoven in 2012 wereldkampioen is geworden, zal het WK robotvoetbal 2013 in Nederland plaatsvinden.

WK robotvoetbal 2013 bezoeken

In 1997 werd de eerste officiĆ«le RoboCup gehouden in Nayoga. Er namen meer dan 40 teams deel aan en er waren meer dan 5000 toeschouwers aanwezig. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats in Eindhoven van 26 t/m 30 juni. De wedstrijden zijn daarnaast gratis te bezoeken. De verwachting is dat de TU Eindhoven ook dit jaar weer hoge ogen gaat gooien. We hopen natuurlijk dat ze hun titel weten te prolongeren. 

Robocup

RoboCup is een internationaal initiatief op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. Het doel van dit project is dat een ploeg robots in 2050 kan winnen van de wereldkampioen voetbal. Onder de noemer RoboCup worden diverse robot-wedstrijden georganiseerd. Momenteel zijn er vier typen: voetbalwedstrijden, reddingswedstrijden, thuiswedstrijden en danswedstrijden. De voetbalwedstrijden zijn het verst ontwikkeld. Er bestaat ook een junior variant. RoboCup Junior is een robotica- en programmeerwedstrijd in Nederland die gericht is op het stimuleren en ontwikkelen van robotica- en programmeerkennis bij PO en VO leerlingen.

Update 01 juli 2013

Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven is er op het WK RoboCup 2013 in Eindhoven niet in geslaagd de wereldtitel robotvoetbal te behouden. In de finale moesten de Eindhovense robots het, na verlenging, met 2-3 afleggen tegen het Chinese team uit Peking.

Bron