RoboCup Junior is een robotica- en programmeerwedstrijd in Nederland met vier verschillende categorieën. De wedstrijd is gericht op het stimuleren en ontwikkelen van robotica- en programmeerkennis bij PO en VO leerlingen. Het Nederlands Kampioenschap vindt jaarlijks plaats op het terrein van de TU Delft.

Categorieën RoboCup Junior

Bij de RoboCup zijn er 4 verschillende categorieën. Je hebt de categorie ‘Dansen’. Hierbij creëer je een interactieve voorstelling waarin de robots de hoofdrol spelen. Er is een categorie ‘Voetballen’. Hierbij spelen twee teams een wedstrijdje voetbal tegen elkaar. En tot slot zijn er twee versies van ‘Redden’, namelijk ‘Redden en ‘Redden Basis’. Daarbij is de tweede een variant met een makkelijkere instap.

Met ‘Redden Basis’ mag je alleen meedoen als je nog niet eerder een podiumplaats hebt behaald bij het Redden onderdeel. Voor alle drie onderdelen van de RoboCupJunior geldt dat je alle robot- en programmeersets mag gebruiken die je maar wilt. Maar let op: bij al deze wedstrijden mag de robot niet bestuurd worden, dit betekent dus dat je de robot zelf moet laten nadenken!

Website robocup junior

 

Wij krijgen veel vragen van bedrijven die wedstrijden organiseren, en van teams die meedoen, over sponsoring. Via onderstaande knop kom je op onze pagina waar wij hier meer informatie over geven.

Informatie over sponsoring