Lego Mindstorms EV3 robots komt eraan

lego-mindstorms-ev3-robots

Daar is hij! De LEGO Mindstorms EV3. De derde generatie van Lego’s bestverkopende programmeerbare robotica platform is aangekondigd op de CES in Las Vegas en beschikt over meer sensoren, motoren en flexibiliteit dan ooit. Plus mobiele apps en educatie mogelijkheden.

Mindstorms EV3 robots nog beter

Weliswaar is de nieuwe versie nog duurder geworden, maar de mogelijkheden zijn dan ook zeer sterk verbeterd. Zo kun je de robots die je maakt met of zonder PC programmeren, kun je met de set wel vijf verschillende robots bouwen en is van de snelheid en de kracht tot en met de intelligentie en de communicatie alles verbeterd. 

Mindstorms voor Educatie doeleinden

Het is goed te zien dat er 6 jaar voorbij zijn gegaan en dat Lego deze jaren goed heeft gebruikt. Zo zal Mindstorms nog beter geschikt zijn om als educatie materiaal te dienen. Ook kan geprogrammeerde software beter worden gedeeld. Met de veelzijdigheid van het LEGO bouwsysteem in combinatie met de meest geavanceerde technologie, ontketen je de creatieve kracht van de nieuwe LEGO MINDSTORMS EV3 educatie set: bouw en programmeer robots die lopen, praten, denken en alles doen wat je kunt verzinnen. 

De Lego Mindstorms EV3 zal vanaf de zomer 2013 verkrijgbaar zijn.