Bibliotheek Amstelland opent ‘Maakplaats voor jonge makers’

Maakplaats voor jonge makers

Bibliotheek Amstelland stimuleert jonge makers. Op zaterdag 6 april wordt de Maakplaats om 14:00 uur officieel geopend door de Amstelveense wethouder Berkhout (Educatie) en directeur van de Bibliotheek Amstelland Daphne Janson. Iedereen die wil kennismaken met de programma’s van de Maakplaats is van harte uitgenodigd.

In de Maakplaats voor jonge makers op het Stadsplein kunnen kinderen ontdekkend leren en bouwen. Ze maken kennis met technieken en gereedschap waarbij zowel analytisch als creatief denken aan bod komt.

Maakplaats voor jonge makers

Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie en Programmering bij de Bibliotheek, vertelt waarom de Bibliotheek de Maakplaats heeft ontwikkeld: “In de Maakplaats kan je dingen maken. In het bijzonder dingen die met digitale geletterdheid en met 21ste eeuwse vaardigheden te maken hebben. De wereld verandert razendsnel en de digitale ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Kinderen zijn de makers van straks, en dat leren ze nu – op school, en daarbuiten, zoals in de bieb. Ze verbeelden en verwerken verhalen met verschillende kanalen: niet alleen via een boek maar ook via andere media, dus ‘crossmediaal’. En naast het educatieve aspect is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om dingen met je eigen handen in elkaar te zetten en via digitale technieken in beweging te brengen.”

Robots ontdekken

In de Maakplaats ontdekken kinderen verschillende soorten robots en leren ze deze te programmeren. Met verschillende LEGO pakketten kunnen ze ook aan de slag met het zelf ontwerpen en bouwen van robots. Verder worden er in de workshops digitale technieken als video, stop-motion en green screens ingezet om verhalen van kinderen tot leven te wekken.

Opening op 6 april

Op 6 april kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in twee proefronden van een uur ervaren wat het aanbod is. Vanaf 14:00 uur die dag is het mogelijk om je aan te melden, en de eerste ronde begint om 14.30 u. Meer informatie over het aanbod van de Maakplaats en over de opening is te lezen op onze evenementenkalender.

Opening van de Maakplaats op Zaterdag 6 april, van 14:00 tot 17:00 uur in bibliotheek Stadsplein. Gratis entree.

Bron: RTVA