Robots veroveren schoolfeest Vrije Centrumschool

Robots veroveren schoolfeest

Op 30 maart 2019 maakten 150 kinderen van de Vrije Centrumschool (VCSR) uitgebreid kennis met de wereld van de robotica. Robots kwamen op die dag hun jaarlijkse schoolfeest zomaar veroveren.

Van kleuter tot en met het zesde leerjaar genoten ze in de vestiging in de Zuidstraat van een namiddag met robots spelen. In de feestzaal en de turnzaal gingen leerkrachten en leden van het oudercomité aan de slag met de de kleuters. Tegelijkertijd leerden de oudere kinderen in verschillende klaslokalen onder begeleiding de beginselen van het programmeren.

Robots veroveren schoolfeest

Directeur William Doom: “Straks houden we ook een receptie en is er een eetfestijn gepland, maar dit keer wilden we het klassieke schoolfeest toch een extra pedagogische dimensie geven. Daarnaast hopen we met dit initiatief ook interesse op te wekken bij onze leerlingen voor STEM-richtingen. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor onze kleutertjes is spelen met robots vooral leuk, maar tegelijk kan dat ook al stimulerend zijn.”

Bij de Vrije Centrumschool speelt in het leerproces het digitale luik een belangrijke rol: als bron van informatie en als communicatiemedium. De hoeveelheid kennis en vaardigheden die de kinderen moeten bezitten om zich in de moderne maatschappij te kunnen handhaven is zo complex, dat de vaardigheid om informatie te zoeken net zo belangrijk is als de kennis zelf.

Bron: HLN