Zaterdagnamiddag, 30 maart, maakten 150 kinderen van de Vrije Centrumschool (VCSR) uitgebreid kennis met de wereld van de robotica. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

Robots veroveren schoolfeest

150 kinderen, van het eerste kleuter tot en met het zesde leerjaar, genoten in de vestiging in de Zuidstraat van een namiddag met robots spelen. In de feestzaal en de turnzaal van de school gingen leerkrachten en leden van het oudercomité aan de slag met de de kleuters. Tegelijkertijd leerden de oudere kinderen in verschillende klaslokalen onder begeleiding de beginselen van het programmeren. 

Interesse voor STEM-richtingen

Directeur William Doom: “Straks houden we ook een receptie en is er een eetfestijn gepland, maar dit keer wilden we het klassieke schoolfeest toch een extra pedagogische dimensie geven. Daarnaast hopen we met dit initiatief ook interesse op te wekken bij onze leerlingen voor STEM-richtingen. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor onze kleutertjes is spelen met robots vooral leuk, maar tegelijk kan dat ook al stimulerend zijn.”

Bron: HLN

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience