De bovenschoolse werkgroep ‘de Ideeënfabriek’ van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk (SOPOW) houdt op 14 mei de Coding Challenge 2019: Ozobot edition. Alle groepen 6, 7 en 8 konden zich inschrijven.

De werkgroep die zich bezig houdt met innovatie en digitale geletterdheid voor de openbare basisscholen van Winterswijk, heeft de kinderen van de diverse scholen lessen gegeven over het programmeren van een Ozobot. Dat is een kleine robot die over lijnen kan rijden, kleuren kan lezen en veel meer. En nu nemen de scholen het tegen elkaar op in een echte Challenge.

Coding Challenge 2019: Ozobot edition

Alle deelnemende groepen hebben de Challenge op school uitgereikt gekregen: Een groot parcours met Ozobots en bijhorende materialen. De robots moeten pakketjes bezorgen die her en der verdeeld over het parcours (Winterswijk) liggen. Natuurlijk zijn er allerlei obstakels die het lastiger maken. Fout geparkeerde auto’s, werkzaamheden aan de weg, enz. Welke pakketjes ga je bezorgen binnen de tijd van anderhalve minuut? Doorzettingsvermogen, oplossingsgericht denken, samenwerken en creativiteit zijn vaardigheden waar de leerlingen gebruik van zullen moeten maken.

‘Winterswijk in 2039’

Het thema van de Challenge is ‘Winterswijk in 2039’. Een creatieve groep denkt na over hoe Winterswijk er over 20 jaar uitziet. Daarna gaan de leerlingen aan de slag om een mooi decor voor de metropool anno 2039 te knutselen. Een dj uit de groep zorgt voor passende muziek. Uiteindelijk vertegenwoordigen 5 kinderen hun klas tijdens de Coding Challenge 2019: Ozobot edition die zal plaatsvinden in het bestuurskantoor van SOPOW. 

Bron: Winterswijkse Weekkrant

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience