RobotMatch 2012

RobotMatch 2012

Bij de RobotMatch 2012 gaat het om wie de meest functionele en mooiste robot als onderwijs-assistent heeft gemaakt. Het bijzondere van de finale is dat het gaat om interdisciplinaire teams van studenten uit verschillende studierichtingen. Denk bijvoorbeeld aan kunst, economie, sociaal en techniek. Doorgaans bestaan de studententeams bij robotwedstrijden uit studenten techniek. Deze wedstrijd breekt met die traditie. De wedstrijd heeft tot doel aandacht te vestigen op de komst van de humanoïde (menselijke) robot in diverse werkvelden. In de komende jaren kan je deze bijvoorbeeld verwachten in zorg, onderwijs, dienstverlening en entertainment.

RobotMatch 2012

RobotMatch 2012 heeft als doel HBO-studenten op creatieve en ondernemende wijze op de komst van de robots in de samenleving voor te bereiden. De Finale 2012 vindt 11 september 2012 plaats in Utrecht tussen de teams van Hogeschool Utrecht en Avans Hogeschool in Breda. De winnaar ontvangt een bedrag van Euro 2.500,- dat zal worden besteed aan de verdere ontwikkeling en implementatie van de winnende onderwijs-robot.

Bron

Update 13-09-2012

Studenten van Avans Hogeschool hebben met hun onderwijsrobot de finale van RobotMatch 2012 gewonnen. Volgens de juryvoorzitter overtuigde de robot ‘door zijn uitgebreide palet aan innovatieve toepassingen zoals de ingebouwde beamer, webcam en een persoonsherkenningssysteem’.

Bron