Robots tegen faalangst

Robots tegen faalangst

We zien in steeds meer bedrijven robots, robotica en technologie. Maar een robot inzetten tegen faalangst op scholen? Krijgen studenten daar meer zelfvertrouwen door? Gaan ze beter leren rekenen?

MBO school Aventus is samen met iXperium/Centre of Expertise Leren met ICT, Saxion en RobotsInDeKlas.nl een project gestart. Ze ontwikkelen lessen en onderzoeken de effectiviteit van de robot. De eerste resultaten lijken veel belovend, ze zijn zelfs genomineerd voor de prestigieuze Computable Award 2018 in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs.

NAO de humaoïde robot

Op het ROC Aventus in Apeldoorn stond in december 2017 NAO voor het eerst voor de klas. Nao is een humanoïde robot van ongeveer een halve meter hoog. NAO kan naast bewegen ook helpen met de woordenschat en rekenen.

Een veilige omgeving tegen faalangst

Docent Jan Gerritsen legt uit dat je met zo’n robot een veilige omgeving creëert om te leren. Daarmee bedoelt hij dat NAO niet oordeelt. “Een robot zegt niet: “Snap je het nou nog niet?” Dus wij denken dat als je daarmee stress kan verlagen, je ook faalangst kan aanpakken.”

Bron: Omroep Gelderland

Bron: Aventus