Robots en technologie op school, wat kan jij als ouder doen?

Wat kan jij als ouder doen

Het onderwerp technologie wordt steeds belangrijker op school. Zelfs de basisscholen hebben het nu in het curriculum opgenomen. Waar de ene school zich bezighoudt met het bouwen van Lego robots, geeft de andere complete programmeercursussen. Maar wat kan jij als ouder doen nou om jouw kind hierbij te helpen?

Het is geen onbekende ontwikkeling dat de oudere generatie de jongere generatie om hulp vraagt wanneer het gaat om technologie. Of het nu de senioren zijn die hulp nodig hebben bij internet bankieren of de huidige ouders die soms toch niet helemaal meer uit de smartphones en tablets lijken te komen. Technologie ontwikkelt zich zo razendsnel dat het voor veel mensen moeilijk is om dit bij te houden. Dat maakt het voor sommige ouders best lastig om hun kinderen te ondersteunen bij dit soort ontwikkelingen.

Ondanks dat wij geen voorstander zijn van de ontwikkeling dat iedereen opeens lijkt te moeten gaan programmeren, zijn wij wel voorstander van het creĆ«ren van meer bewustzijn rondom robots, technologie en de invloed die het heeft op ons leven. Vanuit RobotOnderwijs zijn wij op verschillende manieren actief hiermee bezig, maar als ouders kan je ook veel doen. 

Wat kan jij als ouder doen?

Van speelgoed tot films, er zijn legio dingen die jij kan doen om jouw kind(eren) bewust te maken van de veranderende technologie en de gevolgen die dit voor het leven kan gaan hebben. Helma heeft daar een informatief artikel over geschreven.

Op welke manier ben jij met jouw kind met het onderwerp technologie en robots bezig?