Amstelveen College en HP openen medialab

Amstelveen College en HP openen medialab

HP opende op 12 november 2018 samen met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. In dit multifunctioneel lab worden toepassingen van VR, immersive computing, robotica, 3D en pc’s geïntegreerd in het onderwijscurriculum. Elf brugklassen, ondersteund met lesmateriaal van De Rekenwinkel, zullen verschillende colleges en workshops volgen.

Voorzitter Voortgezet Onderwijs Raad (VO-Raad) Paul Rosemöller en Anke de Peuter, rector-bestuurder van het Amstelveen College openden het medialab samen met de leerlingen van het Amstelveen College. Tijdens diverse workshops hebben vakgenoten samen met onderwijsexperts gezamenlijk gebrainstormd hoe onderwijs en technologie elkaar verder versterken.

Medialab ter ondersteuning van excellentieprogramma’s

Verder bestaat het onderwijsprogramma uit het vak digitale letteren en zullen er in het nieuwe medialab onder andere 3D-lessen gegeven worden. Het medialab wordt ingezet ter ondersteuning van de excellentieprogramma’s van vakclusters gamma, bèta en kunsten.

Het medialab heeft onder meer de beschikking over vier volledige VR sets, zes HP Sprouts, 128 laptops, twee 3D printers, een HP SLS 3D scanner en een grote verzameling robotica en aanverwante producten.

Amstelveen College

Het Amstelveen College wil staan voor eigentijds, toekomstgericht onderwijs, gebaseerd op de ambities uit het sectorakkoord VO 2014-2017 en VO 2020. Hun visie komt tot uiting in de leerlijn en de leeflijn. In de uitwerking van leer- en leeflijn nemen zij de vijf ambities van VO 2020 als uitgangspunt om het beste uit de leerlingen te halen.

Bron: Emerce