RobotOnderwijs bestaat 1 jaar en trakteert

RobotOnderwijs bestaat 1 jaar - Het grote robot kennisspel

Vorig jaar is met veel passie en enthousiasme de tak RobotOnderwijs gestart. Een van de specialisaties van RobotXperience. Met RobotOnderwijs richten we ons op het traject voor het daadwerkelijke bouwen en programmeren. We gaan in op vragen zoals: Hoe ziet mijn leven er straks uit? Wat voor banen zijn er in 2032? Welke competenties zullen er meer of minder ontwikkeld gaan worden? Wanneer is het verantwoord om taken of handelingen over te laten nemen door technologie en/of robots? Hoe behouden we het menselijke waar het menselijke nodig is?

We hebben veel scholen mogen verwelkomen als klant. Van inspirerende gastlessen over bijvoorbeeld Robots in de Zorg tot TechXperiences tijdens verschillende open dagen, onze kennis en technologie heeft voor veel leuke reacties gezorgd van onze klanten.

RobotOnderwijs bestaat 1 jaar

En dan ben je opeens een heel jaar verder. Het ambitieuze idee om de onderwijswereld op een ander niveau te kunnen ondersteunen is uitgegroeid tot een groot succes. Er worden zelfs al voorzichtig samenwerkingen aangegaan met toonaangevende partners. De kracht van RobotOnderwijs zit hem in de visie. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen enerzijds kennis, vaardigheden en kunde om technologie te ontwikkelen, en anderzijds kennis, vaardigheden en kunde om technologie te gebruiken. Die laatste categorie heeft betrekking op een grotere groep mensen op de arbeidsmarkt dan de eerste categorie. Dat is dan ook waar wij ons op focussen.

Wie jarig is trakteert

De afgelopen weken hebben we al een paar keer via verschillende social media kanalen hints gegeven over wat we voor jullie aan het maken waren. En nu mogen we het dan eindelijk van de daken schreeuwen. Met veel trots presenteren wij jullie ‘Het grote robot kennisspel‘.

Een uitdagend online bordspel om tegen elkaar of in teams te kunnen spelen. Het bordspel bevat vragen over robots en technologie en kan op 3 verschillende moeilijkheidsniveaus gespeeld worden. En het mooiste is, jij speelt het gratis! Of je het nu in de klas wil spelen op de laatste schooldag (want wat moet je anders doen) of je wilt het integreren in een projectweek, het spel staat online en is te spelen voor iedereen die Nederlands spreekt.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op de pagina met de speluitleg. Heel veel speelplezier en hopelijk help jij ons komend schooljaar weer om er een top jaar van te maken!