Innovatielabs bij Horizon College

innovatielabs bij horizon college


Het Horizon College heeft op 18 april twee onderwijs innovatielabs geopend, één in Purmerend en één in Alkmaar. Deze labs bieden studenten en docenten van mbo-opleidingen de mogelijkheid om gebruik te maken van nieuwe technologieën en toepassingen, waaronder een robot, vr-brillen en een podcast-/opnamestudio.

De labs bieden een breed scala aan onderwijsmogelijkheden. Zo kunnen studenten van zorg- en ICT-opleidingen bijvoorbeeld samen met de robot een spelprogramma ontwikkelen voor de ouderenzorg. In de podcaststudio kunnen studenten podcasts maken over onderwijsonderwerpen in plaats van geschreven verslagen. Met de vr-brillen kunnen diverse praktijksituaties worden gesimuleerd.

De labs zijn bedoeld om op een laagdrempelige manier innovatieve technologieën aan te bieden, studenten en docenten te stimuleren en te inspireren. Het bedrijfsleven wordt ook betrokken bij het proces om input te geven over nieuwe technologieën, veranderingen in beroepen en vereiste vaardigheden.

De innovatielabs zijn tot stand gekomen in samenwerking met fusiepartner Regio College en hebben als doel innovatief onderwijs te ontwikkelen en studenten voor te bereiden op toekomstige technologische ontwikkelingen in hun vakgebied.

Het programma van de opening werd geleid door acteur/presentator Juvat Westendorp en Maaike Neesen, onderwijsdeskundige innovatie- en onderwijsprojecten op het Horizon College. Er waren ook presentaties over educatieve technologie en Immersive Technologies.

Na de opening waren er rondleidingen gepland in de labs en was er ruimte om te netwerken tussen opleidingen en bedrijven. Het onderwijs innovatielab is mede tot stand gekomen uit het Regionaal investeringsfonds (Rif) PurmerValley, met als doel het versterken van ICT-onderwijs in de regio en het behouden van ontwikkelende jongeren voor de regio.

Bron: website van Rodi