HZ University studenten presenteren schoonmaakrobot

Studenten-HZ-University-presenteren-schoonmaakrobot

Op donderdag 4 juni 2015 presenteren tweedejaars studenten van de HZ University hun schoonmaakrobot. De schoonmaakrobot hebben zij in opdracht van WVO Zorg ontwikkeld, voor de zorginstelling Ter Reede in Vlissingen. 

De robot is zo geprogrammeerd dat hij zelfstandig stoelen kan verplaatsen en terugzetten. Dit zorgt ervoor dat de robot het hele oppervlak goed reinigt. De robot beschikt daarnaast over een automatisch systeem om vloeren te reinigen. Ten slotte zullen de bewoners geen last hebben van de schoonmaakrondes, omdat de robot ’s nachts werkt.

HZ University en WVO

Dit project van de HZ University en WVO Zorg vormt een opmaat naar een langdurige en intensievere samenwerking. De strategische visie van WVO Zorg is om in de toekomst meer domotica en robotica hulpmiddelen in te zetten. Een samenwerking met kennisinstellingen en het bedrijfsleven moet bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen. WVO streeft hiermee naar een efficiĆ«ntere zorgverlening. 

Mens, milieu en markt

Om een goed functionerend product te ontwikkelen mochten de studenten niet alleen rekening houden met het technologische aspect. Er zijn ook de aspecten mens, milieu en markt. Al deze aspecten moeten in balans zijn om een goed functionerend eindproduct te ontwikkelen. 

De robot wordt op donderdag 4 juni 2015 van 13.30 uur tot 15.30 uur gepresenteerd in het atrium van Ter Reede in Vlissingen.

Bron: engineersonline.nl