FIRST LEGO® League Noord-Holland Noord

FIRST LEGO® League Noord-Holland Noord

On your mark, get set, flow! Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit regio Noord-Holland Noord presenteerden woensdag 21 november zelfgebouwde robots. Dit deden ze tijdens de internationale robotwedstrijd FIRST LEGO® League Noord-Holland Noord die werd gehouden bij Hogeschool Inholland Alkmaar.

De scholieren voeren in 17 teams tijdens de regiofinale met een zelfgebouwde robot van Lego Mindstorms allerlei opdrachten uit. Studenten Technische Informatica hebben in de aanloop naar de finale de leerlingen tips en tricks gegeven. Het team dat de Champions Award wint, mag meedoen aan de Beneluxfinale van de League en eventueel ook naar de wereldfinale.

FIRST LEGO® League

De FIRST LEGO® League is een internationale robotica wedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar en biedt hen de mogelijkheid om in teamverband op een leuke en uitdagende manier in aanraking te komen met techniek. De afgelopen twee maanden gingen 17 teams van scholen uit o.a. Alkmaar, Zaandstad, Heemskerk, Castricum en Heerhugowaard aan de slag met het zelf bouwen van robots. De leerlingen presenteren tijdens de regiofinale van de internationale robotwedstrijd hun kunsten qua robot design, teamwork, onderzoek, presentatie en projectplanning.

De teams van regio Noord-Holland Noord

De leerlingen van de teams voor FIRST LEGO® League Noord-Holland Noord komen van het Bonhoeffer College uit Castricum, De Branding uit Den Oever, ICBS De Oceaan, De Rietvink en de Kangoeroegroep van de Stichting Agora uit Zaanstad, CSG Jan Arentsz uit Alkmaar, OBS De Fonkelsteen en OBS De Hasselbraam uit Heerhugowaard en Islamitische Basisschool An Nasr uit Alkmaar. Het Kompas uit Alkmaar kwam met vier teams en Stichting Tabijn uit Heemskerk met drie teams.

Bron: Nieuwsblad De Koerier.nl