Ben jij wel eens boos geworden op jouw computer, tablet of telefoon? Kunnen computers zelf nadenken? Hoe ‘weet’ een robot wat hij moet doen? Kunnen jouw leerlingen bouwen als een robot?

Interessante les om met groep acht te doen. Wilde graag dat de les wat technischer zou zijn dan hoe hij wordt geleverd.

Prettig om te zien dat deze organisatie werkt vanuit de leraar die wat minder technisch onderlegd is. De les is dan alsnog zeer goed te begrijpen en als je zelf wat technischer bent, zoals ik, dan is de les gemakkelijk op eigen initiatief uit te breiden.

Anoniem

Onderwijzer groep 8, Jenaplan school

Beschrijving Bouwen als een robot

Bijna iedereen heeft weleens meegemaakt dat zijn of haar computer iets deed, wat eigenlijk niet de bedoeling was. De computer heeft echter geen eigen wil, al lijkt dat soms wel zo, maar voert alleen opdrachten uit die van te voren zijn geprogrammeerd. Een robot is een voorbeeld van een machine die door een computer wordt aangestuurd. In deze gratis les leren de leerlingen bouwen als een robot.

Doel van de les:

De doelen van deze les zijn aan te passen op het niveau van de leerlingen. De basis is dat leerlingen een algoritme leren uitvoeren. Een algoritme is een reeks eindige instructies die vanuit een gegeven begin toestand naar een beoogd doel leidt. Door de verschillende verrijking/variaties die onderaan de les staan is het mogelijk om deze les gemakkelijk aan te passen voor bijvoorbeeld een plusklas.

Leerdoel:

Computational Thinking; heeft begrip van handelingen die in de samenleving door technologie en/of robots worden uitgevoerd.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience