Robots in de klas

Robots in de klas

Met de onderwijsrobot van Robots in de Klas kan je als docent verschillende dingen doen. Wanneer je de robot als hulp wilt gebruiken, is het de docent die de lessen maakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bestaande database van “lessen” waardoor je als leraar snel een start kunt maken.

Kijk ook eens bij onze na- en bijscholing van uw onderwijzers naar gepaste trainingen.

Leren van en over robots

Je kan de robot in de klas een interactieve presentatie laten geven, maar je kan ook een quiz spelen of de robot aan de kinderen een specifieke les laten geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van rekenen of hoofdsteden leren. Een andere invulling van het leerprogramma is leerlingen leren programmeren. De software bestaat uit bouwblokken waarmee bewegingen van de robot kunnen worden geprogrammeerd, teksten kunnen worden toegevoegd en opdrachten worden toegevoegd.

Met behulp van robots leren

Voor kinderen die met bepaalde onderwerpen een beetje meer moeite hebben dan de rest kan de onderwijsrobot een ondersteuning bieden. Dit zorgt ervoor dat zij extra tijd aan bepaalde onderwerpen kunnen besteden, terwijl de rest van de klas door kan met het programma van die dag.

De Nao robot en de software zijn geschikt voor basisscholen.