Onderwijs Proeftuin

Wel experimenteren met een aantal leuke technologieën op school, maar geen budget om alles aan te schaffen? Probeer met de Onderwijs Proeftuin uit wat goed past bij jullie leerlingen en bij de school. Na betaling van de borg, komt u op de afgesproken datum de technologieën ophalen en jullie kunnen vrijwel gelijk aan de slag. De Onderwijs Proeftuin wordt uiteraard geleverd met overzichtelijke handleidingen. Na afloop brengen jullie de Onderwijs Proeftuin terug zoals jullie hem ontvangen hebben. Wanneer deze onbeschadigd en volledig compleet wordt geleverd bij ons verrekenen wij de borg met de huurprijs op de eindfactuur.

Mogelijkheden Onderwijs Proeftuin

Cozmo | Cozmo wordt in recensies vergeleken met een tamagotchi op steroïden. De robot ontwikkelt zich aan de hand van hoe ermee omgegaan wordt. Speel je op een leuke manier en ben je aardig dan ‘groeit de robot op’ tot een leuk speelmaatje wat zichzelf kan vermaken met de bijbehorende kubussen. Plaag je de robot dan zal hij jou ook terug plagen.

Cognitoys Dino | Hoewel veel slimme apparaten educatieve voordelen hebben, zijn ze nog steeds ontworpen voor volwassenen. CogniToys zijn slimme apparaten in de vorm van speelgoed, speciaal gemaakt voor kinderen om een educatieve en onderhoudende ervaring te bieden zonder de noodzaak van een scherm.

Photon | Photon robot is een interactieve educatieve robot die leerlingen via ervaringen en experimenten introduceert in de wereld van nieuwe technologieën. Photon ondersteunt leerlingen bij het ontwikkelen van de basisvaardigheden van de moderne tijd. Het helpt hen bij het ontwikkelen van creativiteit, het verbeteren van hun logische denkvermogen en het leren van de basisprincipes van programmeren.

Makeblock Mbot (geassembleerd) | De mBot V1.1 is een betaalbare, eenvoudig te gebruiken robot voor kinderen om ervaring op te doen met grafisch programmeren (met Scratch/mBlock), elektronica en robotica. Het is een alles in een oplossing voor het leren over robotica en ontworpen voor educatie doeleinden. Deze Bluetooth versie is nadat deze in elkaar gezet is direct te gebruiken met een speciale app voor tablets en smartphones.

Dash & Dot | Kinderen kunnen bepalen hoe ze willen spelen. Dash en Dot leert ze te programmeren wat ze denken. Blockly is een drag-and-drop programmeertaal die wekt als een puzzel. Begin met het sturen van eenvoudige commando’s, leer concepten programmeren als je speelt en creëer vervolgens meer complexe algoritmen.

Slimme assistent van Google | De slimme assistent kan uitstekend ingezet worden om de leerlingen een les mee te geven. Laat ze bijvoorbeeld in groepjes vragen stellen aan de assistent over een bepaald onderwerp en op basis daarvan een ‘spreekbeurt’ houden. Het communiceren met technologie is, zo zullen ze merken, anders dan het communiceren met een mens.

Handleidingen | Alle robots in de proeftuin zijn zeer gemakkelijk zelf te bedienen, veelal door een bijbehorende app te downloaden. De meegeleverde handleidingen zorgen ervoor dat de onderwijzers gemakkelijk en vlot met de leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen.

Optioneel (meerprijs)

Makeblock Mbot – zelf assembleren | Voordat je ervaring op gaat doen met grafisch programmeren zet je de robot eerst zelf in elkaar. Wanneer ervoor gekozen wordt om de robot zelf in elkaar te zetten wordt deze aangeschaft. De Mbot zal bij het aflopen van de proeftuin niet ingeleverd hoeven worden.

Vector | Vector is een variant op Cozmo voor volwassenen. Uitgerust met sensoren en slimme technologie kan je Vector vragen stellen en bijvoorbeeld koppelen met de Alexa app. Vector is te vergelijken met een slimme speaker op wielen én met een eigen karakter.

Clementoni – zelf assembleren | We hebben verschillende robots van Clementoni die aangeschaft kunnen worden. Na het in elkaar zetten van de robots kunnen de leerlingen op simpele wijze zelf aan de slag met programmeren. Deze hoeven na het aflopen van de proeftuin niet ingeleverd te worden.

Workshops/gastlessen | Wil je de proeftuin uitbreiden met meer inhoudelijke kennis over ‘Robots nu en in de toekomst’ dan kan je altijd een gastles of een workshop bijboeken. Deze gastles en/of workshop wordt gegeven met de onderwijsrobot NAO.

Lesmateriaal | Wil je graag de proeftuin inzetten, maar heb niet precies in beeld hoe dit zou kunnen, dan kunnen wij verschillende lessen met de proeftuin meesturen. Op die manier kan de onderwijzer een inhoudelijke les koppelen aan een fysiek voorbeeld van technologie.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience