Wedstrijden in robotica

Door het jaar heen worden er meerdere wedstrijden in robotica georganiseerd. Bijvoorbeeld zelf een robot bouwen, jouw eigen robot bedenken of een robotdesign maken. Er is voor ieder wat wils.

Bekend is onder de meer de Lego League wedstrijd voor de jonge robotfan. Wanneer je een overzicht van deze wedstrijden in robotica en robots wilt en wilt weten wanneer deze plaatsvinden, kan je kijken in onze robotica event kalender. Hier vind je informatie over nog meer evenementen over technologie en robots. Wellicht is er binnenkort wel een bij jou in de buurt.

First® LEGO League

De FIRST® LEGO League is een educatief programma dat jongeren van 9 t/m 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Hiervoor werken de kinderen in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Het is een van de bekendere wedstrijden in robotica.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience