Voortgezet Onderwijs

Het voortgezet onderwijs is het onderwijsniveau dat in Nederland volgt op het basisonderwijs. Het wordt doorgaans gevolgd vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het voortgezet onderwijs bereidt de leerlingen onder andere voor op de verschillende vormen van het middelbaar of hoger onderwijs.

Symbiotisch Onderwijs, de oplossing van RobotOnderwijs

RobotOnderwijs biedt actief lessen aan die de kinderen en onderwijzers bewust maken van de ontwikkelingen binnen technologie. Deze lessen gaan onder andere in op de gevolgen die dit kan hebben voor hun leven. Heel toegankelijk door bijvoorbeeld een gastcollege te geven over wat de huidige technologie al voor nut en gevolgen kan hebben voor hen. Dit word gevolgd door een gesprek over wat dit kan betekenen. Niet alleen voor de relaties tussen mens en machine, maar ook voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Dit noemen we symbiotisch onderwijs.

Het voordeel van deze lessen is dat er voor de onderwijzers weinig tot geen feitelijke technische kennis nodig is om deze zaken bespreekbaar te maken met de leerlingen. Uiteraard is het mogelijk dat wij een of meerdere soorten technologie en/of robots meenemen met een gastles.

Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei soorten robots en technologie├źn die je als onderwijzer gemakkelijk kan inzetten tijdens de lessen om de kinderen mee kennis te laten maken.┬á

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience