Voortgezet onderwijs

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met technologie. Binnen het voortgezet onderwijs wordt al nadrukkelijk gekeken naar de inzet en educatie van robots en technologie in het vakkenpakket. Welke applicaties kun je gebruiken, welke lesstof is in ontwikkeling en welke robots worden gebruikt.

Unboxing Photon robot

De Photon robot trok onze aandacht omdat de website aangeeft dat de robot werkt met Amazon Polly text-to-speak. Dit impliceert dat de robot Nederlands zou moeten kunnen spreken. Hieronder zie je de Unboxing Photon Robot video en uiteraard onze eerste indruk.

Lees meer

FIRST LEGO® League Rijmond

Leerlingen van Revius Lyceum, Libanon Lyceum en Dalton Lyceum Barendrecht zijn de grote winnaars van de regionale finale van de FIRST LEGO® League Rijnmond. Met het winnen van deze regiofinale hebben de leerlingen een plek in de Benelux finale bemachtigd, die in februari 2019 zal plaatsvinden.

Lees meer

Digitale geletterdheid sleutelrol in het curriculum

Digitale geletterdheid wordt steeds meer erkend als een essentieel onderdeel van toekomstig onderwijs. Omdat de Nederlandse overheid zowel het basis- als het secundair onderwijs wil actualiseren, wordt lesgeven in programmeren aan kinderen verplicht.

Lees meer

Amstelveen College en HP openen medialab

HP opende op 12 november 2018 vandaag samen met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. In dit multifunctioneel lab worden toepassingen van VR, immersive computing, robotica, 3D en pc’s geïntegreerd in het onderwijscurriculum.

Lees meer

Robot geeft les op middelbare school

Normaal gesproken geeft wiskundedocent Jos Hoogeveen hier les, maar de komende vier weken wordt er tijdens de wiskundelessen geoefend met de kleine robot Zora. Het experiment heeft als doel om te ontdekken waar een robot de leraar en leerling kan ondersteunen.

Lees meer

Middelbare school start met module robotica

‘ De module robotica die 5 vwo-leerlingen hier sinds februari krijgen, is een schot in de roos. ‘Robotica is echt een vak van deze tijd’. ‘De aanname is dat deze generatie het allemaal wel weet en kan. Daardoor wordt er -onterecht- juist minder les gegeven in ICT. En dat is echt een gemis

Lees meer