MBO Onderwijs

Het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO Onderwijs) bereidt leerlingen voor op een baan in bijvoorbeeld de bouw, techniek, zorg, sociale beroepen en economische beroepen. 

Symbiotisch Onderwijs, de oplossing van RobotOnderwijs

RobotOnderwijs biedt actief workshops aan die de kinderen en onderwijzers bewust maken van de ontwikkelingen binnen de huidige technologie. Deze interactieve workshops gaan onder andere in op de gevolgen die dit kan hebben voor hun leven. Heel toegankelijk bijvoorbeeld over wat de huidige technologie voor nut en gevolgen kan hebben voor hen. Dit word gevolgd door een gesprek over wat dit kan betekenen. Niet alleen voor de relaties tussen mens en machine, maar ook voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Dit noemen we symbiotisch onderwijs.

Het voordeel van deze lessen is dat er voor de onderwijzers weinig tot geen feitelijke technische kennis nodig is om deze zaken bespreekbaar te maken met de leerlingen. Maar ook lessen over Computational Thinking, het praktisch en creatief inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen, zijn er.

Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei soorten robots en technologieën die je als onderwijzer gemakkelijk kan inzetten tijdens de lessen om de leerlingen mee kennis te laten maken. 

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience