Basisonderwijs

Het basisonderwijs is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het is in de meeste landen verplicht. Er worden zaken zoals rekenen en taal geleerd. Hierdoor heeft het basisonderwijs daarmee een belangrijke functie in het voorkomen van analfabetisme. 

Symbiotisch Onderwijs, de oplossing van RobotOnderwijs

RobotOnderwijs biedt actief lessen en workshops aan die de kinderen en onderwijzers bewust maken van de ontwikkelingen binnen technologie. Deze lessen gaan onder andere in op de gevolgen die dit kan hebben voor hun leven. Heel simpel door bijvoorbeeld een standaard les over vriendschap uit te breiden met de informatie over technische ontwikkelingen. Gevolgd door een gesprek over wat dit kan betekenen voor de relaties tussen mens en machine. Dit noemen we symbiotisch onderwijs.

Het voordeel van deze lessen is dat er voor de onderwijzers weinig tot geen feitelijke technische kennis nodig is om deze zaken bespreekbaar te maken met de leerlingen. Maar ook lessen over Computational Thinking, het praktisch en creatief inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen, zijn er.

Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei soorten robots en technologieën die je als onderwijzer gemakkelijk kan inzetten tijdens de lessen om de kinderen mee kennis te laten maken. 

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience