Wat is vriendschap? Welke eigenschappen heeft een goede vriend? Kan je vrienden zijn met jouw kamerplant of huisdier? Kan je vrienden zijn met een robot? Leer met behulp van deze gratis les jouw leerlingen over vriendschap met robots.

Super fijne les. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar het is overzichtelijk opgezet en ook zonder technologische kennis kon ik goed uit de voeten met het materiaal.

Leuk dat de leerlingen op deze manier op een andere manier met technologie in aanraking komen.

  • Pluspunt: Weinig voorbereiding en technologische kennis van mijn kant nodig
  • Minpunt: Het is wel wat je er zelf van maakt
Anoniem

Onderwijzeres groep 6, Basisschool

Grote plus is dat het het onderwerp technologie bij de les betrekt zonder expliciet bezig te zijn met technologische kennis. Het onderwerp vriendschap is een zeer geschikt onderwerp om een leuke en vooral inspirerende les over te kunnen geven.

Nadeel is dat het beeldmateriaal duidelijk voor de wat jongeren leerlingen is. 

Peter

Professor filosofie, Universiteit

Beschrijving Vriendschap met robots

Vriendschap is een onderwerp dat op veel scholen al besproken wordt. Met deze les kan je het onderwerp een stapje verder brengen.

Doel van de les:

De leerlingen leren over vriendschappen en reflecteren op zichzelf. Daarbij ervaren ze dat er verschillen zijn in vriendschappen en wat dit betekent: nu en in de toekomst.

Leerdoel:

Computational Thinking; heeft begrip van handelingen die in de samenleving door technologie en/of robots worden uitgevoerd

Vaardigheden binnen W&T:

  • Techniek en levende natuur (kennis)
  • reflecteren, waarderen en oordelen (vaardigheden)
  • kritisch naar anderen, kritisch op zichzelf en begrijpen (houding)
 
Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience