Scratch is speciaal ontworpen voor 8- tot 16-jarigen, maar wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden. Miljoenen mensen maken Scratch-projecten in verschillende omgevingen, waaronder scholen, musea, bibliotheken, gemeenschapscentra en thuis. Start zelf ook met programmeren met Scratch.

Nu inclusief een bestand met opdrachten op verschillende niveau’s en een bestand met de antwoorden.

Beschrijving

Met Scratch kun je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties programmeren en je creaties delen met andere in de online gemeenschap. Scratch helpt jonge mensen leren creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken. Essentiƫle vaardigheden voor het leven in de 21ste eeuw.

Leerlingen van alle leeftijden (van basisonderwijs tot hoger onderwijs) en verschillende studierichtingen (wiskunde, computer, taal, kunst, sociale wetenschappen) leren met Scratch. Leerkrachten delen ervaringen, delen lesmateriaal, stellen vragen en vinden anderen op ScratchEd website.

Scratch wordt in meer dan 150 landen gebruikt en is beschikbaar in meer dan 40 talen. Om de taal te veranderen klik je in het menu onderaan de startpagina. Of in de programmeeromgeving klik je op de wereldbol bovenin het scherm. Om een vertaling toe te voegen of te verbeteren ga je naar de vertaling pagina.

Start zelf ook met het programmeren met Scratch

Scratch is een project van de Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab. Het wordt gratis verspreid. Het MIT Scratch Team en anderen onderzoeken hoe mensen Scratch gebruiken en ermee leren. Het Scratch project kreeg financiƫle ondersteuning van de volgende organisaties: National Science Foundation, Scratch Foundation, Siegel Family Endowment, Google, LEGO Foundation, Intel, Cartoon Network, Lemann Foundation, MacArthur Foundation.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience