Instructies opvolgen moet je leren. Je moet nogal wat verschillende dingen kunnen koppelen om te begrijpen wat er gezegd wordt en vervolgens te weten wat je moet doen. Het communiceren met technologie verschilt wezenlijk van het communiceren met mensen. De les introductie pre-programmeren speelt hier op een leuke manier op in.

Wij hadden RobotOnderwijs gevraagd om deze workshop tijdens de techniekdagen te komen geven. Het was een groot succes. De leerlingen kwamen erachter dat het nog helemaal niet zo gemakkelijk is om commando’s te geven en op te volgen. Mooi eyeopener voor zowel de begeleidende onderwijzers als de leerlingen.

Techniekdagen VMBO

Beschrijving Introductie pre-programmeren

Wanneer we kijken naar een toekomst waarbij veel technologie geactiveerd wordt met de stem is het niet alleen belangrijk om instructies op te volgen, maar ook om te leren hoe je de juiste instructies geeft. Deze workshop laat leerlingen wennen aan beide.

Onze ervaring is dat veel scholen momenteel de stap naar programmeren maken. Helaas blijkt vaak dat de basis voor programmeren niet ligt in technische vaardigheden, maar in menselijke vaardigheden. Het communiceren, het luisteren. Het kunnen geven en opvolgen van instructies blijkt tijdens onze workshops voor veel leerlingen nog een enorme uitdaging.

Deze introductie pre-programmeren is een gemakkelijke les die zonder veel voorbereiding en spullen gegeven kan worden.

Praat met Chatty de chatbot
Powered by RobotXperience