Gastles Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)

Voor de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) hebben wij twee gastlessen verzorgd over robots voor zorg en welzijn. In twee rondes hebben we 20 deelnemers vermaakt. Omdat het thema ‘beleven’ was, dus de gastlessen interactief opgezet. Ondanks dat deze studenten niet direct in een technisch vakgebied worden opgeleid, zullen de technologische ontwikkelingen een duidelijke impact binnen hun leven hebben.

Interactief

Het gastcollege was interactief van opzet met een demonstratie van de NAO robot op het einde. Dit betekent dat wij niet enkel informatie zenden, maar ook het gesprek aangaan met de studenten. We vragen hen bijvoorbeeld wat zij voor uitdagingen en kansen zien. NAO was voorzien van software die ook in de zorg wordt gebruikt. Daardoor kon deze demonstreren wat voor bewegingsoefeningen er bijvoorbeeld mogelijk zijn.

Dit wil ik ook!

We zijn altijd blij wanneer iemand enthousiast wordt van wat wij doen. We vragen je wel om er rekening mee te houden dat de robots en de professionals waar we mee werken (nog) niet goedkoop zijn en dat vakmensen niet voor niets werken. Ook niet voor ons, hoe lief we hen ook aankijken. Via onderstaande knop lees je hoe je met ons in contact kan komen.

 

Dit wil ik ook