TechXperience voor ROC Almere

Het ROC Almere organiseerde op woensdag 25 april 2018 een High Tech 4 Girls evenement. Het doel van het evenement was om meiden te enthousiasmeren voor een technische opleiding.

Van 15:00 tot 18:00 uur lieten vrouwen uit de praktijk en het onderwijs zien wat er zo bijzonder is aan techniek en ICT. Zij vertelden zij over de mogelijkheden en perspectieven van deze beroepen en opleidingen. Het centrale thema is Human Technology oftewel het leven leuker en makkelijker maken met behulp van technologie. Het was een middag met verschillende activiteiten om meiden van vmbo en havo enthousiast te maken voor technische en ICT-beroepen en -opleidingen.

Technologie moet je beleven

Voor deze TechXperience hebben wij NAO, de Double Telepresence robot en verscheidende slimme speakers ingezet waar de jeugdige bezoekers zelf hands on mee aan de slag mochten gaan. Onze mening is dat technologische oplossingen het beste tot zijn recht komen wanneer je deze zelf kunt beleven. Een van onze robot professionals was aanwezig om uitleg te geven en de meiden te helpen in het gebruik.

Dit wil ik ook!

We zijn altijd blij wanneer iemand enthousiast wordt van wat wij doen. We vragen je wel om er rekening mee te houden dat de robots en de professionals waar we mee werken (nog) niet goedkoop zijn en dat vakmensen niet voor niets werken. Ook niet voor ons, hoe lief we hen ook aankijken. Via onderstaande knop lees je hoe je met ons in contact kan komen.

 

Dit wil ik ook