NAO voor Annual Coding Conference

Na de workshop voor Coding Summer School van ThinkYoung is NAO uitgenodigd om in het Europees Parlement te komen spreken over robots in het onderwijs en het leren coderen voor kinderen. De aanwezige delegatie tijdens de Annual Coding Conference was van een flink gewicht. Deze bestond uit Lieve Wierinck (Lid van het Europees Parlement, via videoboodschap), Brian Moran (Vice President, Government Affairs Europe, Boeing), Gordon Sondland (US ambassadeur Europese Unie), Eva Maydell (Lid van het Europees Parlement), Andrea Gerosa (oprichter van ThinkYoung), Annika Ostergren Pofantis (beleidsmedewerker digitale vaardigheden Europese Commissie) en natuurlijk NAO.

Zomerschool Summer Coding school

De Summer Coding School zomerschool heeft 70 studenten de unieke ervaring geboden van een school die wordt gekenmerkt door innovatieve benaderingen in een niet-formele onderwijsomgeving. Hierbij werd ingegaan op de reële behoeften van zowel de jeugd van vandaag als de vaardigheden die de industrie nodig heeft. Ons doel was ervoor zorgen dat 70% van de deelnemers meisjes zijn, aangezien het grote gebrek aan evenwicht tussen mannen en vrouwen in de STEM-sector.

Zomerschool

Voor deze zomerschool hebben wij de o.a. workshop ‘Robots nu en in de Toekomst’ gegeven, in combinatie met de NAO robot, voor internationale kinderen van 8 tot 12 jaar. We hebben verschillende lessenreeksen waarmee je tijdens de zomer leuke activiteiten kunt organiseren. Dit kan zowel zelfstandig als met hulp van ons.