Gastcollege MBO Rijnland College

Voor de studenten Verpleegkundige IG aan het MBO Rijnland College hebben we een gastles gegeven. De aanvraag kwam naar aanleiding van de bijscholing van de onderwijzers.

Tijdens deze gastles was er aandacht voor de veranderende zorgbehoefte. De samenstelling en inrichting van onze maatschappij verandert in rap tempo. Dit betekent dat ook de aandoeningen waar we mee te maken krijgen veranderen. Onze zorgbehoefte (zorgconsumentisme) neemt toe en de vraag naar zorgmedewerkers is groot.

Interactief

Tijdens de interactieve gastles zijn studenten meegenomen naar de toekomst. We hebben gekeken naar de relevante trends voor zorg en welzijn in onze maatschappij en de bijdrage die robots kunnen leveren. Ondanks dat deze studenten niet direct in een technisch vakgebied worden opgeleid, zullen de technologische ontwikkelingen een duidelijke impact binnen hun vakgebied hebben.

Dit wil ik ook!

We zijn altijd blij wanneer iemand enthousiast wordt van wat wij doen. We vragen je wel om er rekening mee te houden dat de robots en de professionals waar we mee werken (nog) niet goedkoop zijn en dat vakmensen niet voor niets werken. Ook niet voor ons, hoe lief we hen ook aankijken. Via onderstaande knop lees je hoe je met ons in contact kan komen.

 

Dit wil ik ook