Gastcollege Hanzehogeschool Groningen

Voor de docenten verpleegkunde, gezondheidszorg en sociologie aan de Hanzehogeschool Groningen hebben wij een gastcollege verzorgd. Het doel was om de docenten kennis te laten maken met robots en technologische toepassingen in de zorg. Ondanks dat zij niet direct in een technisch vakgebied werken, zullen de technologische ontwikkelingen een duidelijke impact binnen hun vakgebied hebben.

Kennisdelingsochtend Gezondheid, Welzijn en Technologie

De opdracht vanuit Hanzehogeschool was allereerst het belichten van de huidige technologische ontwikkelingen. Vervolgens hebben we onze blik op de toekomst gericht. Ten slotte hebben we een cross-over geschetst naar de gevolgen voor het onderwijs. Dit hebben we met name voor de richting Zorg en Welzijn gedaan.

De ochtend heeft vervolgens bijgedragen aan de ontwikkeling van een nieuw curriculum voor de aankomende periode met meer aandacht voor technologie.

Dit wil ik ook!

We zijn altijd blij wanneer iemand enthousiast wordt van wat wij doen. We vragen je wel om er rekening mee te houden dat de robots en de professionals waar we mee werken (nog) niet goedkoop zijn en dat vakmensen niet voor niets werken. Ook niet voor ons, hoe lief we hen ook aankijken. Via onderstaande knop lees je hoe je met ons in contact kan komen. 

 

Dit wil ik ook